TOGÜ Rektörü Prof Dr Fatih Yılmaz, Rektör yardımcıları  Prof. Dr. Mücahit EĞRİ, Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, Rektör danışmanları Doç. Dr. Yusuf Temür ve Dr. Öğr. Üyesi Şahin Sözen, Tokat Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek MYO yönetimi ve öğretim elemanları ile bir araya geldi.

TOGÜ Rektörü Prof Dr Fatih Yılmaz, Tokat Meslek Yüksekokulu bünyesinde hizmet veren mutfak hakkında bilgiler aldı. MYO bünyesinde faaliyet gösteren Aşçılık programı öğrencilerinin kullandığı mutfakta yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aktaran Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selim Çakar mutfağın öğrencilerin uygulamaya yönelik eğitimleri için oldukça faydalı olduğunu söyledi. Aşçılık programından Öğr. Gör. Ercan Polat ise ekşi mayalı ekmek ve makarna üretimi konusunda Rektör Yılmaz'a  bilgiler aktardı.

 

 Mutfakta ekşi mayalı ekmek üretiminin yapıldığını ifade eden Polat, Üveyik buğdayından makarna üretilmesi ve ürüne marka değeri kazandırılarak bölge ekonomisine katkı sunulmasının planlandığını belirtti. Mutfakta, kamu kurum ve kuruluşları için ekmek üretilmesi ve glütensiz unlu mamullerin üretilmesi konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ise Üniversite içinde hâlihazırda projesi yürütülen ve yapımı devam eden mutfak hakkında bilgiler verdi. Rektör Yılmaz öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimleri açısından mutfağın oldukça önemli olduğunu belirterek emek veren hoca ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Rektör Yılmaz marangoz atölyesi hakkında da bilgiler aldı. Mevcut durumda marangoz atölyesinde öğrencilere uygulamaya yönelik eğitimlerin verildiği, önümüzdeki dönemde üretime daha çok ağırlık verileceği ve panel mobilya üretiminin artırılacağı ifade edildi.

Tokat Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile bir araya gelen Rektörümüz bölüm ve programlar hakkında detaylı bilgiler aldı. Ziyarette Tokat MYO Müdürü Prof. Dr. Hilmi Erdal, Müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Lütfullah Dağkurs,  Öğr. Gör. Üzeyir Ölmez ve MYO öğretim elemanları da hazır bulundu.