Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende protokol konuşmaları yapıldı.

Törende konuşan Reşadiye Kaymakamı Talat Tabur, ”Öncelikle vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermek adına yapılacak olan hükümet konağımızın temel atma töreninde sizlerle bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Kaymakam Tabur, ” Hükümet konağımız 1948 yılında Reşadiye’li vatandaşlarımızın emekleriyle yapılmış ve 2021 yılında yıkımına kadar 73 uzun yıl Reşadiye’mize hizmet vermiştir.Hükümet konağımız için İl Özel idaremiz tarafından 26 Ekim 2022 tarihinde ihale yapılarak yüklenici firma ile sözleşme imzalamıştır.400 günde tamamlanması öngörülen hükümet konağımız KDV dahil 56 milyon 513 liraya mal olacaktır.Yeni hükümet konağı bürüt 3632 metre alanı kapsayacak ve net 2675 metre faydalı alanla nezih bir ortamda vatandaşlarımıza hizmet verecektir” dedi.

Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan’ın ile Vali Numan Hatipoğlu’nun konuşmaları sonrasında, İlçe müftüsü Süleyman Erbek’in yaptığı dua ve kurban kesimi ile temel atma töreni gerçekleştirildi.

Modern hükümet konağı 4 kattan oluşurken, binanın 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

3 bin 632 metrekare inşaat alanına sahip olan Reşadiye Hükümet Konağı’nın inşaatı yapım süresi 400 gün olarak belirlendi. Yeni Hükümet Konağı’nın tamamlanmasıyla beraber, Kaymakamlık, Adliye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Tapu Müdürlüğü gibi birçok birimin tek çatı altından hizmet vermesi bekleniyor.

Temel atma törenine Vali Numan Hatipoğlu, milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Niksar belediye Başkanı Özdilek Özcan, Ak Parti il Başkanı Cüneyt Aldemir, Kaymakam Talat Tabur, komşu ilçe ve belde  belediye başkanları ile İlçe protokolü katıldı.