(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Bu sezon Nurettin Nuri Damar’ın adı verildiği Tokat 1’inci Amatör Ligi Play-Off Çeyrek Final maçları Cumartesi ve Pazar günü oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Nurettin Nuri Damar Tokat 1’inci Amatör Ligi Play-Off Çeyrek Finallerin oynanmasının ardından Yarı Finale çıkan takımlar belli oldu. Rakiplerini saf dışı bırakan Erbaa Gençlikspor, Tokat 60 F.K., Turhalspor ve Zile Belediyespor takımları adlarını üst tura yazdırdı. Hafta içerisinde yapılan eşleşmelerde Turhalspor-Zile Belediyespor ve Erbaa Gençlikspor-Tokat 60 Futbol Kulübü takımlarını Final için kozlarını Yarın (Pazar) Uzunburun Sentetik sahasında paylaşacak.

ASKF BAŞKANI SEZAİ IŞKIN’DAN AÇIKLAMA

Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Sezai Işkın, 2022-2023 Nurettin Nuri Damar Tokat 1’inci Amatör Ligi’ni değerlendirdi. Yaptığı açıklamasında maçların çekişmeli ve seyir zevki verdiğini belirtti. Sezon sonuna kadar kısıtlı imkânlarla mücadele veren takımlara teşekkürlerini ileten Başkan Sezai Işkın, “Tokat Amatör Ligi maratonunu geri bıraktık. Çekişmeli ve bir o kadarda seyir zevki üstte bir lig izledik. Kazasız belasız bitirdiğimiz için mutluyuz. Kuralarımız çekildi, çeyrek finallerimizi oynattık. İnşallah liglerimiz U-Ligi 1. Amatörümüzü sonlarına doğru yaklaşıyoruz. İnşallah kazasız belasız, her hangi bir sakatsızlık olmadan ligimizi tamamlarız. Bu sene ligimizde ufak tefek aksaklıklar olsa da sonuçları ciddi bir şekilde etkileyecek bir durum olmadı. Kulüplerimiz kendi gücüyle ve çabasıyla lig sonuna kadar mücadele verdiler. Bundan dolayı imkânsızlıklar içinde Tokat Amatör Ligi yaşatmak için verdikleri mücadeleden dolayı takımlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

MÜCADELE EDECEK TAKIMLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Işkın, “Gayemiz burada bizlerin, hakkaniyetle sporu ileriye taşımak ve sporcu sayını arttırmak. Bu sporcu kardeşlerimizi burada yetiştirip üst liglerde mücadele ettirmek, bundan dolayı gelen teklifleri daha kolaylaştırmak için elimizden gelen yardımları kulüplere yapıyoruz. Bunun dışında geçtiğimiz hafta Play-Off Çeyrek Final maçlarımızı oynattık. Oynanan maçlar sonunda Zile Belediyespor, Turhalspor, Tokat 60 Futbol Kulübü ve Erbaa Gençlikspor takımlarımız üst tura yükseldi. Bunlarında hafta içi eşleşmelerini gerçekleştirdik. Turhalspor-Zile Belediyespor’la eşleşirken Erbaa Gençlikspor takımımızda Tokat 60 F.K’yla eşleştiler. Bunların müsabakalarını da yarın (Pazar) günü oynatacağız ve Finallerimizi belirleyeceğiz. Sonrasında Tokat Şampiyonunu belirleyip BAL Ligi’nde ki takımla bir Final daha oynatacağız. Takımlarımıza mücadelelerinden dolayı kutluyor, müsabakalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.