Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nda uzun bir aradan sonra Tokatlı spor severler tekrar buluştular. Bir hayli zaman geçmiş olmasına rağmen futbolda şehrimizi, iller arası Türkiye BAL liginde temsil eden Belediye Plevnespor Futbol Takımı ile Görelespor takımları arasında 0-0 neticelenen maçı izleme fırsatı buldular. Şehrimizi eski Tokatspor yerine Tokat Belediye Plevnespor Futbol Takımı temsil ediyor. İnşallah takımımız geçen sezon Tokat Amatör Küme Lig Şampiyonu olup Türkiye BAL Ligine yükseldiği gibi bu sezon da şampiyon olarak tekrar profesyonel 3. Lig’e yükselirler.

Tokat Belediye Plevnespor – Görelespor maçında gözümüze takılan önemli ayrıntılara gelince;

1) Eski Tokatspor’u geçen yıllarda sahamızda oynadığımız her maçımızda protokol tribününün manzarası şehirde takımımıza olan ilginin nabzını gösterirdi. Tokat Belediye Plevnespor’un sahamızda oynadığı maçlarda da protokol tribünü manzarası haliyle ilgiyi gösterecekti. İlk maçımız olmasına rağmen ilimizin Valisi sn. Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanımız sn. Eyüp Eroğlu, maçımızın 1. Devresinde değil de 2. Devresinde tribündeki yerlerini alarak izlemişlerdir. İlk maçımız olmasından dolayı hafif normal karşılasak da ilimizin Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu’nun maçımızda bulunmaları şarttır. Bu arada CHP Milletvekili Kadim Durmaz, CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, MHP İl Başkanı Mustafa İpek, ilimizin Jandarma Komutanı Albay Bahri Bostancı ve eşi hanımefendi, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Altunordu, Mehmet Ersoy, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Polat, TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Haşim Eger, TÜFAD Şube Başkanımız Ethem Canikli, TÜFAD Onursal Başkanı bendeniz Ercan Süsoy, Turhal eski Kulüp Müdürü Sami Bahçeçi ve eski Yönetici Metin beyin geldikleri gibi ilimizden beklediğimiz protokol tribünde yerleri olan isimlerin de gelerek takımımızı desteklediklerini görmeliyiz.

2) Takımımızın 12. Adam konumunda olan taraftar topluluklarımız eskiden olduğu gibi yerlerini alarak yapacakları tezahüratlarla desteklemeli, bundan sonra yapacağımız maçlarda daha çok kalabalık olarak karşı maraton tribününde yerlerini almalıdırlar.

3) GOP. Stadı yeni bir gelin gibi yerinde duruyor. Pek tabi sahamızın bu hali başta yeni Spor İl Müdürümüz sn. Haşim Eger olmak üzere stat şefimiz Hüseyin Eşiyok ve tüm görevlilerinin eseridir. Hepsini tebrik eder, kutlarız.

Maçın teknik analizine gelince;

Takımımızın bu sezon sahamızda ilk maçı olması, futbolcularımızın çoğunlukla sahamızda ilk defa taraftarlarımızın önünde oynamalarını hesap ederek herkesimden iyi bir takım beğenisi aldılar. Biz de aynı görüşte olarak takımımızı iyi bulduk.

Takımımızı teknik olarak incelediğimizde genel olarak geride 4’lü defans, defansın önünde oynayan 2 orta saha ve forvete yakın ileri orta sahadan teşekkül orta 3’lü, kanatlarda sağ kanat forvet (sağ açık), sol kanat forvet (sol açık) ve en ileride santrafor olmak üzere ileri 3’lü ile sahada yer aldı.

            Takımımızın bu sezon sahamızda taraftarlarımızın önünde ilk maçı olduğu için detaya girmedik, bundan sonra yapacağımız müsabakalarda daha detaylı olarak görüşlerimizi belirtiriz. Biraz daha mücadeleci, gol pozisyonlarında daha becerikli davranmalarını temenni ederim.

            Hülasa, bu sezon BAL liginde şampiyonluk mücadelesi verecek Tokat Belediye Plevnespor futbol takımı idari yönde ve teknik yönde bir profesyonel takım havasında görevlerini yapmalı, birlik beraberlik içerisinde hareket etmelidirler. Bu meyanda takımımızın teknik direktörümüz Semih Tokatlı’yı, antrenörlerimiz Çağlar Ayan ve Mehmet Dönmezdemir’i, Kulüp Asbaşkanı İsmet Yiğit ile Mehmet Elibol’u ve Yönetim Kurulumuzu, Genel Kaptan Enver Urgancı, Futbol Şubesi Koordinatörü Vejdi Ayça, Basın Sözcüsü Muhsin Şenocak, Tesis Sorumlusu Orhan Aynur’u çalışmalarından dolayı kutlarız.

            Tokat Belediye Plevnespor kulübümüze bundan sonra yapacağı maçlarda futbol şansının bizle beraber olmasını temenni eder, sayın sporseverlere sevgi ve saygılarımızı sunarız.