Tokat Belediye Plevnespor, bugün Tokat’ta karşılaştığı komşu ilimiz Sivas’ın temsilcisi İskar Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü takımını 5-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 4’üncü grup temsilcisi Tokat Belediye Plevnespor, 22. Hafta maçında Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumunda saat 14.00’da Sivas temsilcisi İskar Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü takımıyla karşı karşıya geldi. Rize bölgesi hakemi Gül Demir’in yönettiği karşılaşmada Sefacan Doğru, Faik Sancaktutan ve Oğuzhan Sümer hakem heyeti görev yaptı.

TAKIMLARIN İLK 11’İ

Tokat Belediye Plevnespor Teknik Sorumlusu Semih Tokatlı maçın ilk 11’inde kalede Uğur Köprülü, Muhsin Polat, Berk Kal, Doğukan Subaşı, Artun Kütükçü, Yücel Yıldırım, İbrahim Utku İnce, Burak Evren, Ahmet Uzun, Ferhat Oğuz ve Muhammet Emir Özbilen’i sahaya sürdü.

İskar Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Hakan Aycan’ın sahaya sürdüğü ilk 11’de kalede Mustafa Berat Yanık, Furkan Kadir Durmuş, Utku Sanrı, Mesut Hançer, Muhammed Emin Alp, Haluk Mert Konuk, Batuhan Çubukçu, Abdullah Demir, Muhammed Furkan Bal, Osman Yaman ve Tarık Erdem Bozkurt yer aldı.

MAÇTAN BİLGİLER

Ev sahibi Tokat Belediye Plevnespor ilk yarıda 20. Dakikada Muhammet Emir Özbilen’in attığı golle 1-0 öne geçti ve bu skorla soyunma odasına indi. İkinci yarıda 63. Dakikada Ahmet Uzun’un attığı golle durum 2-0 oldu. 81. Dakikada Plevnespor atağında rakip ceza sahasındaki pozisyonda topa ters dokunan savunma oyuncusu topu kendi kalesine gönderdi ve durum 3-0 oldu. Maçın son anlarına doğru fark iyiden iyiye açıldı, önce kaptan Muhsin Polat attığı golle durumu 4-0 yaptı, sonrasında Kaan Akar’ın attığı golle durumu 5-0’a getirdi ve maç da bu sonuçla tamamlandı. Plevnespor bu skorun ardından 22 maçta 55 puanla liderliğini devam ettirdi.

RAKİPLERDEKİ DURUM

            Tokat Belediye Plevnespor’un liderlik ve şampiyonluk yarışı verdiği rakiplerden Samsun ekibi Çarşambaspor FK, Samsun Büyükşehir Belediyesi takımı ile karşılaştı ve 1-0 yenilince 47 puanla ikinci sırada takibini devam ettirdi. Niksar Belediyespor ise Görelespor deplasmanından 2-0 yenik döndü ve 46 puanda üçüncü sırada kaldı, lider Plevnespor’la aradaki puan farkı 9’a çıktı.