Tokat Milletvekili ve 28. Dönem MHP Tokat 1. Sıra Milletvekili Adayı Yücel Bulut, MHP Teşkilatları ile birlikte seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirirken, MHP İl Başkanı Mustafa İpek’in de bulunduğu ortamda 12 Nisan Salı günü gecesi SAHUR etkinliğine Tokat İstişare Heyeti katılımcılarını davet etti. İstişare ve sohbet için yapılan davete icabet eden iş insanı hemşehrimiz Mehmet Emin Atmaca öncülüğündeki Tokat İstişare Heyeti üyeleri Tokat’a dair fikirlerini, siyasilerden beklentilerini dile getirdiler. Tokat için stratejist İbrahim Başer'in hazırladığı “Tokat Strateji Eylem Planını” takdim ettiler.

            Tokat İstişare Heyeti katılımcılarından gazeteci Fatih Kılıç, 12 Nisan Salı günü gecesi Yemen Kahvesi’nde saat 02.00’da başlayan ve 04.00’e dek süren sahur buluşmasının ardından yaptığı bilgilendirmede “istişare edebilmenin, bir masa etrafında Tokat'ımızı konuşmanın yanı sıra "söz uçar, yazı kalır" misali, Tokat için stratejist İbrahim Başer'in hazırladığı ve değerli katılımcılarımızdan mimar Alper Bay aracılığıyla İstişare Heyetimize ulaştırdığı Tokat Strateji Eylem planını, heyetimize dair bilgi notuyla birlikte sayın Vekile sunduk. Tokatlının ali menfaatleri için ortak paydaşlarla buluşmanın önemini vurguladık. Verimli bir buluşma ile sahur ortamını değerli kıldık.” ifadelerine yer verdi.

TOKAT İSTİŞARE HEYETİ

İstişare Heyeti için öncülüğü yapmakta olan iş insanı hemşehrimiz Mehmet Emin Atmaca’nın heyete dair aktardığı Tokat Strateji Planı dosyasına girişte yazdıkları şöyle oldu:

“Tokat'ımız için âlimler, fazıllar diyarı deriz. Toplum faydasını gözetmek, özgür ve özgün olmak, fikir, beden ve mali gücünü-bilgisi ve birikimini toplum yararına kullanmak, akıtılacak her damla helal terin damlaya damlaya göl olmasını sağlamak, toplumda istişare kültürü fikren ve bedenen nitelikli ve cazip kılmak arzusuyla, sürdürülebilir ve geliştirilebilir olmasıyla gelecek için umut vaat etmek ilke-misyon-vizyonuyla yola çıkan isimleriz.

            Fikrimiz/zikrimiz, toplumla paylaşmak, toplumsal hissiyata tercüman olmaktır. Toplumsal yaşamda ortaya süreceğimiz fikirler, nasıl bir yarar, kâr sağlamalı? Kamu yararında toplumsal fayda gözetilerek yol alınmasıdır fikrimiz. Ve haliyle zikrimiz de buna uygun olarak dillenmektedir.

Fikren aklımız yetse de bedenen cılız kaldığımız, sesimizin kısık çıktığı olur. İşte bu anlarda fikrimizin de zikrimizin de güç kaynağı, duyanların, bilenlerin duymayanlara, bilmeyenlere iletmesiyle bağrında yeşerdiğimiz toplumdur.

Bir olmaktan, birlik beraberlikten söz ederiz. Bunun için mücadele veririz. Bu mücadelede, ikiyi, üçü, dördü... değersizleştirerek '1' olma istenirse, o 1'in önüne bir '0' konduğunda değeri düşer.

Ha keza, birbirini çekiştirerek, çelmeleyerek birinci olmak isteyen ikinci, üçüncü de kıymet katmaz mücadeleye.

İşine dört elle sarılan, aşkla hevesle rızkını arayanların varlığı lazım bize... Fikren, şehrimizde yelpazesi geniş şekilde hemen herkesimin gür sesi olmak için gayretliyiz. Samimi, üretken, azimli ve gayretli olana kapımız, gönlümüz açık. Bir işin ve niyetin tutunmasına verilecek en kıymetli destek, o işle iştigal eden bir başka ismin vereceği samimi destektir. İstişare fikrimize tuğla koymaya niyet etmiş herkese teşekkürlerimiz var.

Tokat'ımıza yatırım yapan, istihdam oluşturan, sosyal faaliyetlere finans oluşturan iş insanları ile Tokat'ın artı ve eksi yönlerini, samimiyet ve ciddiyetle bu topluma aktaracak istişareler yapmak gerekir. Yatırımcıyı teşvik eden, yoran ve zora sokan nedenleri dinlemek, yaşanmışlıklar ile edinilen tecrübelerden faydalanmak yolumuzu açar.

Tokatlı, pastayı büyütmeyi, paylaşımla kazanmayı, planlı, projeli gelişimi başaracaktır. Tokat’ın ve Tokatlının güçlü kılınmasında toplumsal yarar gözetilmesinin önemini her fırsatta vurgularken, çıktığımız yolda toplumun özgür ve özgün sesi olmak yakışır bizlere.

Geçmişimizden aldığımız güvenle gelecekteki hedeflerimizi dillendirelim. Gün geçtikçe, yol aldıkça güçlenelim, sağlıklı iletişimler kuralım. Ve bu gök kubbede söz konusu Tokat ve Tokatlının ortak hasletleri, değerleri, kazançları olduğunda kişisel hissiyatların ötesinde toplumsal kazançla ortak ses olabildiğimizi gösterelim.”

KATILIMCILAR

İstişare Heyeti katılımcılarından şu isimler sahurda bulundu:

1) Mehmet Emin Atmaca, 2) Ahmet Çiftçi, 3) Fatih Kılıç, 4) Atilla Karşıyaka, 5) Akay Atlı, 6) Burak Dökülen, 7) Muhammed Avşar, 8) Hüseyin Uçar, 9) İlhan Köten, 10) Ömer Faruk Sönmez, 11) Ferhat Dal, 12) Adem Öz, 13) Sebati Kaya, 14) Zeki Kurt, 15) Ekrem Özer, 16) Ahmet Akdağ, 17) Ömer Al, 18) İsmail Aydın, 19) Ahmet Gövdelioğlu, 20) Ayhan Kılıç, 21) Muzaffer Çelik, 22) Mustafa Gökrem, 23) Hamza Özbey, 24) Necdet Bolat, 25) Hüseyin Sipahi, 26) İsmail Kılıç, 27) Osman Yozgatlıoğlu