Tokat Valiliği'nin Tokat ili protokolü, ilçe kaymakamları, belde belediye başkanları, kamu kurumu, sivil inisiyatif ve toplum örgütleri, siyasi partiler ve basın mensuplarının davetlileri olduğu iftar yemeği 19 Nisan Çarşamba günü akşamı yendi. Birlik, beraberlik, huzurla idrak edilecek Ramazan Bayramı öncesindeki bu büyük buluşma vesilesiyle Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'na teşekkür edildi.

DEVLET-MİLLET DAYANIŞMASI İLE YARALAR SARILIYOR 

İnci Park'taki iftar saat 19.23'te akşam ezanı okunmasıyla birlikte başladı. Eğitimci Mahmut Hasgül konuşmasını yapmak üzere Vali Numan Hatipoğlu'nu anons etti. Ramazan Bayramını Adıyaman Gölbaşı'da geçirecek olan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada Tokatlıların deprem yöresine yardım elini eksik etmediğini vurguladı. Devlet-Millet el birliği, güç birliği ile yaraların tez vakitte sarılacağına olan inancını dile getirdi. Vali Hatipoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Hepinize öncelikle yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla tebriklerimi ifade etmek istiyorum. Belki biraz daha önce yapmamız gereken bir davetti ama hep birlikte yapmak durumunda kaldık. Bir anlamda bayramlaşma gibi oldu çünkü bayramın bir, iki ve ikinci günü Adıyaman'da olacağım. Bu vesileyle bayramın ülkemize, insanlığa huzur getirmesini diliyorum. 

Türkiye 6 Şubat tarihinde bambaşka bir gündeme uyandı. On bir ilimizde yıkım oldu. Ülkemizde birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunun ne kadar yüksek olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Adeta bir yardım yarışı içerisine girildi. İllerimiz, ilçelerimiz, vatandaşlarımız bu yardım yarışının içinde oldu. Yaklaşık elli bir gün Adıyaman Gölbaşı'nda çalıştıktan sonra dönmüş bir kardeşimiz olarak diyebilirim ki gönüllüsüyle, görevlisiyle ülkemizde gerçekten yardım duygumuzun nasıl yapılabileceğini, yardımseverliğin nasıl olduğunu çok güzel bir şekilde gösterdik. Gerek Tokat'ta spor salonunda gördüğümüz yardım faaliyetleri için, odalarımıza, esnaf temsilcilerine çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Depremin ilk anından itibaren günde ancak üç buçuk saat sadece araç içinde uyuyabilen personellerimiz oldu. Devlet ve millet dayanışmasını göstermiş olduk. Tokatlının yaptıkları rahmet sağnağı oldu, yağdı adeta. 

Ben Tokatlılara teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bu ruh, bu iman bizde oldukça inşallah hiçbir şekilde üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum olmayacaktır.

Çok yakın bir zaman içerisinde bölgenin yaralarının sarıldığını göreceğiz Allah'ın izniyle. Bu güç bu kudret ülkemizde var. Ben burada katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bayramın hem ailelerinize, hanelerinize hem ilimize, ülkemize, İslam alemine, tüm dünyaya güzellikler getirmesini diliyorum. Tekrar hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Vali Numan Hatipoğlu'nun konuşması sonrasında İl Müftüsü Abdullah Pamuklu yemek duasını yaptırdı ve etkinlik son buldu.

Haber: Mustafa Işık