Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası’nın aldığı kararla 81 ilin eczacıları Ankara’da mitingde toplandı. 27 Kasım Pazar günü gerçekleşen mitinge Tokat’tan 41. Böle Eczacı Odası’nın Yönetimi ve üyeleri de katıldılar. Tokat Eczacı Odası Başkanı Hakan Yılmazer, miting dönüşü gazetemize açıklamada bulundu.

            41. Bölge Tokat Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hakan Yılmazer’in gazetemize yaptığı açıklama şöyle oldu:

            “Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası olarak Haziran ayında aldığımız eylemlilik kararı neticesinde 16 Ekim tarihinde yapmayı planladığımız ancak Amasra’daki maden faciası nedeniyle ertelediğimiz Büyük Eczacı Mitingimizi 27 Kasım Pazar günü tüm Türkiye’den gelen On binlerce  eczacı, eczane çalışanı ve yakınımızla birlikte Ankara Anıtpark’da gerçekleştirdik.

Tokat’tan kendi imkanları ve Odamızın ayarladığı 2 Otobüs aracılığıyla yaklaşık 100 kişiyle mitingimize katılım sağladık.

Büyük Eczacı Mitingimizde her gün artan ilaç yoklarına, her gün artan ilaç fiyat farklarına, yeni çıkan ilaç moleküllerinin ülkemize getirilmemesine, kamu eczacılarımızın uğradığı hak kayıplarına, kontrolsüz açılan eczacılık fakültelerine, yeni mezun eczacılarımızın istihdam sorununa, eczanelerimizdeki ekonomik çıkmaza dur demek için on binlerce kişi sımsıkı sarıldığımız mesleğimizin aşkıyla tek ses tek yürek meydanlara sığamadık. ‘Eczacıya hak ettiği değer verilmelidir.’ diyerek başladığımız haklı mücadelemizle mesleğimize, meslektaşlarımıza ve halkımıza umut olmaya devam edeceğiz.”