(Haber: Bekir Binbaş)

 

Geride bıraktığımız hafta sonu Cumartesi günü Uluslar arası Tokat Havalimanında açıldığı günden buyana en yoğun hizmetin verildiği gün oldu. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere 2 sefer (karşılıklı 4 sefer) varken komşu ilimiz Sivas’taki havalimanında hava şartları nedeniyle yapılamayan seferler Tokat Havalimanı’ndan yapıldı. 2 sefer de (karşılıklı 4 sefer) olumsuz meteorolojik şartlardan dolayı Sivas yolcuları için Tokat Havalimanına ek sefer konuldu. Toplam karşılıklı 8 seferde 1530 yolcuya hizmet verildi.

TOKAT’TAN İZMİR’E SEFER İSTENİYOR

            Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, Uluslar arası Tokat Havalimanı’nda yaşanan yoğunluğu sosyal mecrasında kamuoyuna paylaşırken, bilhassa Tokat’tan İzmir’e de sefer konulması talebini gündeme getirdi. “Siyasi ve bürokratlarımızı, iş insanlarımızı, sivil inisiyatif ve toplum kuruluşlarımızın yetkililerini bir hedefe kanalize edip, güç birliği oluşturmakta yarar var. En azından haftada 3 sefer TOKAT - İZMİR seferi olsun. Şuan Sivas ve Amasya'dan İzmir'e seferi de yokken Tokat Havalimanı Cazibe oluşturur. Öncelikle Tokat'tan olsun. Gündemde tutmak bize düşer.” İfadesiyle kamuoyuna çağrıda bulunan gazeteci Fatih Kılıç’ın paylaşımına hemşehrilerimizin de yoğun desteği oldu.

            Tokatlı hemşehrilerimizin Tokat Havalimanındaki yoğunluk ve Tokat – İzmir seferi için yaptığı yorumlar şöyle oldu:

* Baştan beri tezimiz buydu. Şükürler olsun. (Muhsin Alnıaçık)

* Çok güzel olur tabii ki. (Süleyman Paksoy)

* Ne güzel görmüş paylaşmışsın Fatihim. Demek ki yapılan hiç bir yatırım boşa değil. Tek üzüldüğüm kör düğüm olan tamir vs ile ilk yapıldığında bu yatırım olsa idi. (Mustafa Odacıoğlu)

* Ankara - Tokat arasında haftada hiç değilse bir ya da iki sefer olsa .Yıllardır siyasilerimizden bir hamle bekliyoruz. Ankara'dan İstanbul'a oradan Tokat'a gitmek her seferinde bu aktarmayla zor oluyor. İlgililerin takdirine sunuyor, olumlulukla sonlanmasını diliyorum. (Şadan Dedeoğlu)

* Tüm yaz boş geçti, yazın 2. sefer olabilseydi dolacaktı. (Mete Bayburtlu)

* Tokat-İzmir seferi son derece önemli. Umarım en kısa zamanda en azından haftada 2 sefer konulur. (Cemal Kaya)

* Güzel bir teklif. İzmir’e Tokat’tan sefer olursa Sivas ve Amasya’ya da hizmet verir. (Duran Turhan)

* Tokat - İzmir seferinin her ne koşulda olursa olsun, mutlaka olmazsa olmazımız olmalıdır. (Alparslan Kuşakoğlu)

* Tokat - Antalya haftada bir sefer olmasını bekliyoruz. (Gülşen Yalçın Ertürk)

* İzmir ve yazın mutlaka Antalya. (Mustafa Aydoğan)

* Olması lazım. (Selahattin Uçkunoğlu)

* Tokat - İzmir seferini bekliyoruz. (Yusuf Uçar)

İzmir bekliyoruz Fatih Bey…  Samsun’a, Kayseri’ye gidiyoruz mecburen direkt uçuş ile aktarmalı geliyoruz Tokat’a. (Hüseyin Atıl Atılgan)