Erbaa'da, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan depremin ardından 1.400 fazla depremzede ağırlanıyor. Bu zorlu süreçte, Erbaa Kaymakamlığı, depremzedeler ve aileleri için maddi ve manevi destek sağlıyor. Ancak, depremin etkisi sadece maddi kayıplarla sınırlı değil. Bölgedeki çocuklar da, depremin etkisinden çıkmakta zorlanıyorlar. 

TÜGVA Erbaa İlçe Temsilciliği, çocukların bu zorlu süreçten daha kolay çıkabilmeleri için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerden biri de, ''Nasreddin Hoca ve Keloğlan'' tiyatro gösterisi. Tiyatro gösterisi, Maydanoz Sapları çocuk tiyatrosu ile iş birliği yaparak sahnelenecek. 

Tiyatronun, çocukların hayal gücünü geliştirirken, doğal afetler gibi zorlu yaşam koşullarında duygusal olarak da yardımcı olabileceğini söyleyen TÜGVA Erbaa İlçe Temsilcisi Mesut Kaya, 'Umarım tiyatrolar daha çok çocuğa ulaşır. Çünkü tiyatro ruha iyi gelir. Deprem bölgesinden Erbaa'da misafir ettiğimiz çocuklarımızın yanı sıra tüm Erbaalı çocuklarımız da davetlidir'' dedi.

''Nasreddin Hoca ve Keloğlan'' tiyatro oyunu, bugün saat 18.30'da Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu etkinlik, çocukların yüzlerini güldürmenin yanı sıra, zorlu yaşam koşullarında da morallerini yükseltmeyi de amaçlıyor.