Tokatspor'umuz iki sezondur Türkiye 3. Lig maçlarına alt yapı takımımızla iştirak ediyordu. Takımımızın da teknik sorumlusu alt yapı teknik direktörü Hakan Alpay'dı. Takımımız iki hafta önce Teknik Adam değişikliğine gitti. Hakan Alpay'ın istifası ile boşalan yerine takımımızın Teknik Sorumluluğuna Metin Altınay getirildi. Böylelikle bundan sonra Metin Altınay devri olacaktır. Biz Metin Altınay hocamıza buradan hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, inşallah bu değişiklik kulübümüz için hayırlı olur, diyoruz. Bu arada geçen sezondan beri takımımızı alt yapısı ile beraber çalıştıran, futbolcularımızla beraber maddi bir kazanç gözetmeden hizmet veren başta Hakan Alpay hocamıza ve ekibine, futbolcularımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz. Tüm Tokatspcamiası olarak teşekkür ediyoruz.

TokatspA.Ş. - Büyükçekmece Tepecik SpA.Ş. maçında gözümüze takılan önemli ayrıntılara gelince;

1) Sahamızda oynadığımız maçlarda GOP. Stadı'nın protokol tribünündeki manzara Tokat kamuoyunun takıma olan alakasını gösterir. Teşekkürler sn. Valimiz Ozan Balcı'ya. Takımımızın maçını izlemek için protokolde yer alıyve kulübümüzün tüm sorunlarını hallediyor. Son zamanlarda takımımızda görülen az da olsa kıpırdanmayı yaptığı çalışmalarla bizzat sağlıyor. Sn. Valimize tüm Tokatlılar teşekkür ediyorlar. İnşallah bu gayretlerimiz devam eder, takımımız için çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Son maçlarımızda da sn. Valimizle beraber Belediye Başkanımız da protokol tribününde maçımızı izliyve ilgileniyor. Sporcu Emniyet Müdürümüz Göksel Topaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürü Cemil Çağlar, şahsım, kulübümüzün tüm idari ve mali işlerini sn. Valimizle istişare ederek yöneten Ümit İşeri, transferlerimizi takımımıza kazandıran menajer Aytunç Bozkurt, Ampute Milli Takımlar Antrenörü hemşehrimiz Osman Çakmak, basın mensuplarımız, TFF görevlileri, misafir takım yöneticileri oldukça kalabalık görüntü içerisindeydi.

2) Tokat'ta spbasınının duayeni gazeteci Ahmet Camgözoğlu'nun vefatı sonrasında, İl protokolünün onayı ile basın tribününe adının verilmesi bizleri de ziyadesiyle mutlu kılmıştır. Bu kararı verenlere sonsuz teşekkürler.

Maçın teknik analizine gelince;

Takımımız geçen hafta deplasmanda 3-0 gibi önemli bir skorla Karaman Belediyespor'u yendikten sonra taraftarları nazarında başarılı olarak kabul gördü lakin bu maçtaki mağlubiyet sukutu hayale dönüştü. Bu mağlubiyette teknik direktörümüzün takımın futbolcularını tam manasıyla tanımadığı bu da yetmiyormuş gibi Vedat gibi önemli bir oyuncusunun kart cezalı olması, alt yapımızdan yetişen Mehmet Önzuku ve Eray Uysal gibi önemli oyuncularımızın sakatlıklarının rol oynadığını ifade edebiliriz.

Takımımız bundan evvel sahamızda kazandığımız maçlarda başlangıç dakikalarında rakibimizi önde bastırarak (presle) başladığı gibi başlamadı. Topu rakibe bırakarak üçüncü bölgede bekledi, bu kez böyle oynamasını da yenilginin sebebi olarak gösterebiliriz. Bu yanlışlıklar yüzünden rakibimizi bizim üzerimize hücum yapan takım durumuna getirdik. Bu arada istemeyerek de olsa yapılan penaltıyla 0-1 yenik duruma düştükten sonra oyun beklantı da düştü. Buna rağmen santrafAbdülaziz Tanyeri'nin ayağından kazandığımız golle durumu 1-1'e getirdi fakat hemen peşi sıra 36 ve 38. dakikalarda arka arkaya gelen iki golle durum 1-3 oldu ve ilk yarı bu skorla bitti.

Yanlış futbolcu tercihlerine gelince;

TokatspFutbol Okulu'ndan yetişen Ali Can Özer gerek tecrübesizliği ve gerekse de oynatılan mevkiinin oyuncu olmadığı için takımımız son adamı pozisyonunda merkezi stoper görevinde oynatılmamalıydı. Burada Ali Can'dan daha tecrübeli, geçen sezon sürekli oynatılan, bu sezon Darıca Gençlerbirliği maçında ikinci yarı Mert'in yanına merkezi stoper olarak şans verildiğinde oldukça başarılı görülmüş Abdülbaki Şahin'e forma verilebilirdi. Takımımızınta saha ön libero mevkiinde Furkan Kaya ile beraber oynatılan Erdem Yel bu mevkide hem tecrübesizliği hem de oynadığı mevkii iyice bilemediği için iyi yer alamadılar. Genç ve tecrübesiz futbolcu olan Erdem takıma alıştırılmak isteniyorsa hemen ilk tertipte değil de maçın ikinci devresinde, futbolcuların sakatlıkları vs. gibi olaylarda hamle adamı olarak kullanılmalıdır. Teknik Heyetimiz son adam olarak Abdülbaki Şahin'i merkezi stoper, Ali Can Özer'i de Erdem'in yerinde Furkan ile beraber ön libero olarak oynatmalıydı. Bununla beraber santrafmevkiinde Abdülaziz Tanyeri'ne şans verdi, bu en olumlu tercihti. Aziz'i kanatlardan gelecek havadan ve yerdentalarla besleyebilsek takımımızın gol sayısı daha yüksek olabilir.

Maçın ikinci devresinde yapılan değişiklikler de pek isabetli değildi.

Şöyle ki... Takımımıza santrafolarak transfer edilen Eren Açıkgöz oyuna alındı, santraforumuz Aziz'in yanına gelerek en büyük yanlışlardan biri yapılıyordu. Maçın başında topu rakibe vererek 3. bölgede karşılayan Aziz Tanyeri ile ikinci yarı yan yana duran Eren Açıkgöz hem Aziz'in top alma yollarını kapatmış hem deta sahamızı bir oyuncu daha azaltarak topun bizde olmasına mani olmuştur. Maça rakibe önde baskı yaparak başlamalıydık. Golleri kalesinde gördükten sonra çift santraforla güya hücum yapıyormuş gibi oynama yanlışlığına düşülmemeliydi.

Hülasa; Hakan Alpay hocamızın istifası ile boşalan teknik adamlık görevini üstlenen Teknik Direktörümüz Metin Altınay hocaya takımımızı daha iyi inceleyip, oyuncularımızı daha iyi tanıyıp, bundan evvel oynanan eski maçlardaki oyun taktiği ve can alıcı mevkilerde oynatılan futbolcularımızın kimler olduğunu inceleyerek bundan sonraki maçlarımızda daha düzgün tertiple sahaya çıkmalıyız.

Tokatspor'umuza bundan sonra yapacağı maçlarda futbol şansının bizlerle olması temennisiyle, başarılar diliyoruz, sayın sporseverlere sevgi ve saygılar sunuyoruz.