Tokat U-15 Gelişim Ligi Cumartesi ve Pazar günü ilk düdükle başlayacak. A ve B grubundan oluşan ligde 14 takım kıyasıya mücadele verecek.

14 TAKIM MÜCADELE EDECEK

2022-2023 Sezonu 14 takımın mücadele edeceği Tokat U-15 Gelişim Ligi 18 Mart’ta start alıyor. A ve B grubu olmak üzere 7 takımlı ligde 14 takımdan oluşuyor. A grubunda, Tokat Gençlikspor, Aile ve Sosyal Politikalar, Tokat Belediye Plevnespor, Merkür Holding Erbaaspor, Erbaa Güreş İhtisas Spor Kulübü, Niksar Belediyespor ve Reşadiye Termalspor yer alırken B grubunda ise, Tokat 60 Futbol Kulübü, Tokispor, Turhalspor, Turhal Gençlerbirliği, Turhal Güçyurduspor, Zilegücü Spor Kulübü ve Zile Belediyespor mücadele edecek. Yeşil sahaların küçük paşaları 12 hafta sürecek lig maratonunda şampiyon olmak için rakipleriyle kıyasıya yarışacaklar. Lig sonunda Şampiyon olacak takım Türkiye U-15 Gelişim Ligi’nde Tokat’ımızı temsil edecek.

HARUN HOCADAN AÇIKLAMA

Zilegücü Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Harun Bozdağ, Zile’de yeni bir kulüp olarak ilk kez bu platformlarda sahne alacaklarını ve sıfırdan bir alt yapı kurarak yeni bir takım yarattıklarını belirtti. Harun Hoca, “heyecanlıyız çok çalıştık, ilk hafta zor bir müsabakaya zor bir deplasmana çıkacağız. Seviyemizi görme acısından önemli bir maç ama lig çok uzun maraton. Grupta 12 final maçımız var Zile’mizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” dedi.

BAŞARILARIMA BAŞARI KATMAK İSTİYORUM

Harun Bozdağ, “oyunu iki yönlü oynayan bir oyun sistemimiz var kaliteli akıllı futbolcu adaylarına sahibim bunu sahaya yansıtırsak güzel sonuçlar alacağımızdan şüphem yok. Amacımız gençlerin önünü açmak onların geleceğine dokunuş yapmak. Her meslek sahibi insanlar işinde başarılı olmak için kendini geliştirir, işini severek yapar. Bu iş de benim mesleğim, başarılarıma başarı katmak istiyorum. Tokat futbolunda aralıksız 4 yıldır varım her kategorinin nabzını ayı bilirim, iyi tutarım.” Dedi.

LİGE GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK, SES GETİRMEK İSTİYORUZ

Harun Bozdağ, “Zilegücü Spor Kulübü olarak polemiklerden uzak kalmak istiyoruz. Bizim çok farklı futbola bakış açımız var. Hiç bir kurumdan, hiçbir yerden desteğimiz yok. Tamamen Zile Sevdalıları bizlere sahip çıkıyor. İnşallah Allah’ın izniyle Pazar Günü 13.00’de TOKİ karşılaşmasını kazanıp lige güzel bir başlangıç yapmak ses getirmek istiyoruz. Oyuncularıma güveniyorum, onlara inanıyorum. Biz bir kolej havasında takım olduk. Başkanımız, yönetim kurulumuz her türlü fedakârlığı çocuklarımız için yapıyorlar. Bundan herkese teşekkür ederim ve tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu.