Aşık Veysel’in Ölümsüz eserleriyle süslenen anma törenine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Tokat İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Tokat İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, “Kültürümüzün önemli değerlerinden birisi olan Aşık Veysel'i dostları olarak hatırlamak ve hatırlatmak istedik. Umarım beğenmişsinizdir. Umarım güzel bir program olmuştur. Ve umarım iyi ki geldik demişsinizdir. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 8 bin 500 öğretmenimizle 100 bin öğrencimizi geleceğe hazırlamanın gayreti içindeyiz. Bir görevimizin de kültürümüz ve kültürel değerlerimizi, sanatımızı gelecek kuşaklara aktarmak olduğuna inanıyoruz. Onun için bu tür programları yapmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki günlerde Türk dünyasının müziğini, kültürünü yansıtan bir program çalışmamız var. Yine önümüzdeki günlerde deprem bölgesinde 11 deprem olan ilimizin türkülerinden oluşan bir konser hazırlığımız da var. Bu sayede biz çocuklarımızı da aslında kendi kültürel değerleriyle geleceğe taşımaya gayret ediyoruz. Bu programları hazırlamada, ilimizin eğitim kalitesinin yükselmesinde çok önemli desteği olan her programda yanımızda yer alan kah ağlayan kah gülen, bizim önümüzü açan, destek olan cesaret veren bir valimiz var. Biz onun için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Ben sayın valime huzurlarınızda eğitime, kültüre, sanata verdiği değer sürekli bizimle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ HATİPOĞLU’NDAN GEÇMİŞTEKİ DEĞERLERİN GELECEĞE AKTARILMASINA VURGU

Türk milletinin değerlerinin gençlere daha çok yansıtılması gerektiğini vurgulayan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Aşıklık geleneğinde döneminin en büyük ustalarından birini andık. Tam dört kez ertelenen bir program bu maalesef. Tam yapılacağı haftada Kahramanmaraş depremini yaşadık. Öncelikle anma programında emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Anadolu irfanı maalesef biraz yitirdiğimiz, belki bulmak için çaba harcayacağımız en önemli unsurlardan birisi. Ki yitirdiğimizi zannettiğimiz zaman bir olay oluyor ve tekrar bu aziz milletle gurur duyulacak noktaya geliyoruz. 6Şubat onlardan birisi oldu. Tokat olarak sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Burada nasıl büyük bir gayret içerisinde olduğumuzu oradayken çok fazlasıyla hissettim. İşte tam da bahsettiğimiz aslında bu tarihimizden süzülüp gelmiş olan değerlerin günümüze, gençliğimize yansımasıydı. Daha fazlasıyla yansıtmak için, geleceğimizi geçmişimizden aldığımız güçle inşa edebilmek için hem Veysel'i hem de diğer tüm değerlerimizi fazlasıyla yad etmemiz, anmamız gerekiyor. Her bir şiiri apayrı bir derinlik hikâyesi adeta umuyorum ki genç nesiller yeni çıkarımlar yaparlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir Vali Hatipoğlu’na üzerinde Aşık Veysel’in fotoğrafı olan bir saz hediye etti.