(Haber: Mustafa Işık)

             Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Cumhur İttifakının TBMM’de çoğunluğu elde etmesini öne çıkararak açıklamasına başladı. Halk nazarında Cumhurbaşkanlığı Sisteminin yeniden güvenoyu aldığını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de halkın büyük bir teveccühü ile yüzde 49,51 oy oranı birinci sırada Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiğini hatırlatarak, ikinci turda yine açık ara 13. Cumhurbaşkanı olarak seçileceğine inançlarının tam olduğunu vurguladı.

            Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’ın yaptığı açıklamaları özetle şöyle oldu:

            “Milletimiz Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemini onayladı. Dolayısıyla Meclis Başkanımız, Komisyon Başkanlıklarımız yine Cumhur İttifakı'nın belirlediği unsurlar üzerinde gerçekleşecek. Çoğunluk milletvekillerimiz ve Cumhur İttifakımıza ait olduğu için de mecliste herhangi bir problem olmayacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili konuda yine çok büyük bir destek verdi. Yüzde kırk dokuz nokta buçuk gibi bir destekle açık ara Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birinciliği aldı. İkiden fazla aday olmuş olması birinci turda yüzde 50 +1 oyu almamıza mani oldu diyebilirim. Şimdi 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımızın seçiminin ikinci kademesi yapılacak. En yüksek oy almış olan iki tane aday Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yarışacaklar. Ve öyle görünüyor ki Cumhurbaşkanımız yine açık ara bu oyunu da artırarak inşallah seçimi galip olarak bitirecektir diye bekliyoruz.

Özellikle Batı dünyası Türkiye'nin üzerinde belli hesaplar içerisinde oldular. Daha öncesinde biliyorsunuz Irak'ta üçe dörde böldüler, Suriye’de, Libya'da, Tunus’ta aynı şeyi yaptılar. Mısır'da darbe yaptırdılar. Türkiye'de de buna benzer operasyonlarda hem gezi olaylarıyla hem 15 Temmuz hadisesiyle hem e muhtıralarla, hem parti kapatmayla ilgili davalarla her türlü yargı darbeleriyle, ekonomik darbeleriyle, kur darbeleriyle ellerinden gelen bütün hadiseleri yaptılar. Biden, Amerika seçimlerinden önce, kendi seçiminden önce Türkiye'yle ilgili ana muhalefeti destekleyeceğini ve dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan'ı uzaklaştırmak için ana muhalefetle iş birliği yapacağını da deklare etmişti. Rahatsız olan bir Batı dünyası var. Ama bunları Dünyaya boyun bükmeyen, Ukrayna - Rusya Savaşı'nda esir olayında tahıl ambarı, koridoru aşma noktasında kendisine güvenen, öz güven olan bir dünya lideriyle karşı karşıya. Dolayısıyla dediklerini, yaptıramadıkları zaman iktidardan uzaklaştırmak için belli şeyler yapıyorlar. Ve bu seçimlerde de bunların hepsini denediler. İnşallah 28 Mayıs'ta da ülkemiz gayet güzel bir şekilde seçimlerini yapacak.  Bu millete, bu vatana, devletine, kutsal değerlerine inanan ve ülkemizin geleceğini düşünen insanların bu seçimlerde mutlaka Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini düşünüyorum, değerlendiriyorum.

Biz sıkılmadık el bırakmayacağız. Birebir yani Cumhur İttifakı'ndaki paydaşlarımızla, ortaklarımızla onlarla beraber hepsinin ortak adayı zaten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Biz Türkiye'de yüzde doksan dokuz alsak niye yüzde yüz olmadı diye mücadele etmeyi bilen, bu konuda uğraşı yapan bir davaya inanan insanlarız. Tokat’ta ittifak ortaklarımızla, birbirlerimizle görüşmelerimiz daha sık olacak. Ve ondan sonra alandaki çalışmalarımızı birlikte götürecekler. Cumhurbaşkanlığı seçim gününe kadar bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Onun için bizi izlemeye devam etsinler. Biz bu millete hadim (hizmetkâr) olmaya geldik. Biz bu milletin kendisiyiz. Onun için ben hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.”