Haber-Foto: Seda Batur 

İçişleri Bakanlığı, bugün tüm Türkiye'de trafikte yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekmek için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası başlattı. Tokat’ta da yaya geçitleri boyanarak bu kampanyaya hazır hale getirildi. 

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla etkinlikler yapıldı. Tokat’taki etkinlik ise bugün Vali Numan Hatipoğlu,  İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir’in katılımlarıyla, Yunus Emre İlkokulu önünde gerçekleştirildi.

Vali Hatipoğlu öğrencilere kırmızı düdük hediye ettikten sonra trafik kurallarına dikkat ederek yaya geçidinden karşıya geçildi. Daha sonra Hatipoğlu, okulun önünde bulunan yaya geçidinin tam ortasına boya ile kırmızı çizgi çeken ekiplere yardımcı oldu.

VALİ HATİPOĞLU, “DAHA FAZLA DİKKAT, DAHA FAZLA HAYAT KURTARIR”

Etkinlikte kampanya ile ilgili açıklama yapan Vali Hatipoğlu, 2019 yılından itibaren Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'nun yaya öncelikli trafikle ilgili çalışmaları her geçen gün çok daha büyük bir önem taşıyor. Bu anlamda şehirlerimizde özellikle yaya geçitleri her geçen gün daha anlamlı hale geldi. Sürücülerimizin alışkanlıklarını değiştirmeye yönelik yapılan çalışmalarla başarılı ve güzel sonuçlar alıyoruz. Bu anlamda bugün Türkiye’nin her yerinde benzeri çalışmalar yapıldı. Biz de kampanya kapsamında Yunus Emre İlkokulu öğrencilerimizleyiz. “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” mottosuyla bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu aynı zamanda eğitimi hayatın her alanına taşıyan önemli unsurlardan birisi. Tokat pek çok ilimize nazaran daha iyi bir noktada. İlimiz yayalara saygının yüksek olduğu ve araçların yayayı gördüğü anda yavaşladığı bir il. Bu anlamda da Tokatlı sürücülerimize teşekkür ediyorum. Daha fazla dikkatin daha fazla hayat kurtardığının bilinmesini istiyorum” dedi.

Bu proje kapsamında Tokat Belediyesi Ekipleri tarafından ışıksız yaya geçitlerindeki çizgilerden birer tanesi kırmızıya boyandı. Ayrıca trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitlerinin olduğu yollara "önce yaya" görselleri uygulandı.

Bu hafta devam edecek farkındalık oluşturma etkinlikleri çerçevesinde, hafta boyunca sosyal medya platformlarında, vatandaşların yoğun olarak bulundukları alanlarda, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunda "yaya önceliği" farkındalığının en yüksek düzeye çıkarılması hedefleniyor.