(Haber: Seda Batur)

Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusu, Tokat’a kazandırılacak Yeni Nesil Sanayi Sitesi’ndeki son durumu üyeleri ile paylaştı. Tokat Küçük Sanayi Sitesinde sanayici esnafı ile bir araya gelinen toplantıda Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir, Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Ali Çalışkan, TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, Oda Başkanları Hüseyin Güven, Bekir Yurtbay da bulundu.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kooperatif üyelerine yaptığı konuşmada “Şehrimiz her şeyin en iyisine layık." vurgusu ile “Tokat'ımızın son yıllardaki en büyük projelerinden olan Yeni Sanayi Sitemizle ilgili esnaflarımızla birlikteyiz. Projemizin, altyapı ihalesi yapıldı ve % 50’si tamamlandı. Şehrimiz sanayisi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan da açıklamasında “Cuma Sabahı bereketi ile bir ayara gelerek yerel ve ulusal gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğumuz Sanayi Sitesi esnafımıza hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum. Bu buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KOOPERATİF BAŞKANI AHMET ULUSU:

“ÜST YAPIM İHALESİ

2022’DE PLANLANIYOR”

Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusu yaptığı bilgilendirmede yeni yönetim olarak görevi devraldıkları günden buyana omuz omuza vererek en kısa sürede yeni nesil sanayi sitesini Tokat’ımıza kazandırmak için gayretle çalıştıklarını vurguladı. Başkan Ahmet Ulusu’nun üyelerini bilgilendirmek adına yaptığı açıklama şöyle oldu:

“Yeni yönetim olarak devraldığımız Tokat ili için önemli olan sanayi sitesi projemizi tüm sanayi esnafımızla omuz omuza, en kısa sürede Tokat’ımıza kazandırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Zemin Yükseltme Dolgusu Yapım İşimizi 04.01.2022 tarihi itibariyle iş teslimi yapmıştık, müteahhit firma çalışmalarına başlamıştı. Alt yapı kazı, istinat duvarı, dren ve dolgu işi yaklaşık %50 oranında tamamlanmıştır. Müteahhit firma 1, 2 ve 3 nolu hak ediş gerçekleştirmiştir. Hak ediş ödenmelerinde hiçbir gecikme yaşanmamıştır.

İnşallah bu yıl içerisinde Zemin Yükseltme Dolgusu Yapım İşi bitecek. 2022 yılı içerisinde üst yapım ihalesi bakanlık tarafından yapılması planlanmaktadır. 540 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan böylesine büyük bir projenin sürekli takipçisi ve yanında olacaklarını hep dile getiren, ayrıca bakanlıklarla olan her türlü sorunların aşımında bizlerin destekçisi olan Sayın Valimiz Numan Hatipoğlu’na ve önceki dönem görev yapmış Sayın Valilerimize, Tokat Milletvekillerimize ve önceki dönem vekillerimize, Tokat Belediye Başkanımıza, siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanlarına, beraber yürüdüğümüz bu güzel projede emeği geçen mevcut Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanımıza ve bir önceki yönetime, Tokat kamu il müdürlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.”