İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze'deki ablukanın kalkması, ateşkesin sağlanması ve şehre insani yardım ulaştırılması amacıyla hazırlıklarını sürdüren Uluslararası Özgürlük Filosu ile ilgili basın açıklaması düzenledi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Gemileri satın alıyoruz, gemi sayısı Mavi Marmara’dakinden az olmayacak ve hedefimiz Mart sonunda gemilerin yola çıkması” dedi.

SON DAKİKA: Meksika'da şiddetli deprem! SON DAKİKA: Meksika'da şiddetli deprem!

İHH Genel Merkezi’nde düzenlenen basın açıklamasına, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın yanı sıra; 10 ülkeden Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu üyesi akvistler katıldı. Koalisyonun katılımcı kuruluşları arasında; Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mavi Marmara Derneği, Kanada’dan Canadian Boat To Gaza, Malezya’dan My Care Malaysia, Norveç’ten Ship To Gaza Norway, Güney Afrika’dan Palestine Solidarity Alliance, İsveç’ten Ship to Gaza Norway, ABD’den US Boat to Gaza, Avustralya’dan Free Gaza Australia, Yeni Zelenda’dan Kia Ora Gaza, İngiltere’den Palestine Solidarity Campaing ve Breaking the Siege of Gaza yer alıyor.

“Bütün kapıları açmak için yola çıkacağız”

Basın açıklamasında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, eylemsel olarak hareket etmek için dünyanın çeşitli ülkelerinden bileşenleriyle bir araya geldiklerini belirtti. Yıldırım, “Gemiler satın alınıyor ve kapalı bütün kapıları açmak için yola çıkacağız. Bu kapıların hepsi İsrail tarafından örülmedi, Refah Sınır Kapısı da kapalı. Havadan, karadan ve denizden bu ambargoyu inşallah deleceğiz. Artık durma vakti değil. İsrail bütün dünyaya rağmen ambargoyu devam ettiriyor ve katliamları artıyor” ifadelerini kullandı.

“Mücadelemiz köklü ve derin bir mücadeledir”

Güney Afrika’nın İsrail hakkında Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davaya değinen Yıldırım, “Güney Afrika’nın başvurmuş olduğu adalet divanında güzel sonuçlar alındı. Bu karar gereği bütün dünya bu gemileri korumakla sorumludur. Yoksa bu Adalet Divanı niye kuruldu. Güney Afrika’nın avukatları arasında Mavi Marmara Davası’nın bazı avukatları da var. Bu mücadele çok köklü ve derin bir mücadeledir. İsrail, artık hiçbir yerde rahat adım atamayacak. Herkesi yardım kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum” dedi.