Tokat doğumlu olup da Tokat dışında yaşayan bir Aile artık Tokat’a dönüş yaptılar ve memleket havasına, suyuna, aşına kavuşmanın mutluluğunu, huzurunu yaşamaktalar. Tokatlı ailenin memlekete dönmesinde annenin astım rahatsızlığı bulunması da önemli bir faktör oldu. İstanbul’un havasına bir türlü alışamayan anne, Tokat’ın havasına kavuşmasıyla birlikte sağlığında da düzelme yaşadı.

İSTANBUL’DAN MEMLEKETİ TOKAT’A DÖNDÜLER

 Söz konusu aile KARAKOÇ AİLESİ’ydi ve şimdi o Aile Tokat’a dönüş yaptı.

1971 Tokat doğumlu olan Taner Karakoç, 12 yaşında iken İstanbul’a yerleşir. Konfeksiyon üzerine ticari hayata atılır. Eşi Betül Karakoç ile evlenir. 3 çocukları olur. Betül Karakoç, sağlık sorunu olarak astım rahatsızlığı yaşarken, 10 yıldır yaşadığı İstanbul’un havasına, suyuna ısınamaz. Ve en son pandemi yaşanınca da İstanbul’daki ortamı bırakarak memleketleri Tokat’a dönüş yaparlar. Ve şimdilerde Alipaşa Hamamı sokakta açtıkları Demirel Bay-Bayan Terzi dükkanında çalışmaktalar.

İNSANIN MEMLEKETİ GİBİSİ YOK

Son 1 yıldır Tokat’ta yaşamakta olan Karakoç Ailesi, havasından, suyundan, aşından oldukça memnun. “İnsanın memleketi gibisi yok! Ekmeğini, suyunu, aşını özlüyoruz.” diyerek Tokat’a dönmüş olmanın mutluluğunu ifade eden Betül Karakoç “astım rahatsızlığım vardı, İstanbul’da iken sürekli öksürmekteydim, geçmedi bir türlü. İstanbul’un havasına alışamadım. İnsanın memleketi gibisi yok zaten. Ekmeğini, suyunu, aşını özlüyorsun. Memleket havası iyi gelir diye düşündük ve çok şükür iyi geldi.” dedi.

TERZİLİKLERİ ÇOK GÜZEL!

Tokat Gönüllü Turizm Elçileri sosyal mecra hesabı, Tokat’a dönüş yapan Karakoç Ailesi’nin hikayesini paylaşırken, “Betül ve Taner KARAKOÇ çifti İstanbul'dan memlekete Tokat'a döndü. Ali Paşa Hamam sokakta terzilik yapıyor, ayrıca giyim ürünleri satıyor. Terzilikleri çok güzel. Kendilerine hoş geldin diyor başarılar diliyoruz.” İfadelerini kullandı.