Haber-Foto: Mustafa Işık

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, Tokat Hürsöz’e gündem değerlendirmesinde bulundu. İl binasında yaptığı değerlendirmesinde Başkan Erkan Er, emekliye yapılan zam, Tokat’ta ki doktor sorununa, ev ve kira fiyatlarına, son zamanlarda artan otobüs kazalarına ve deprem konularına değindi. Başkan Er, emeklilere yapılan zammın yetersiz olduğunu bu durumun emeklilerin yaşam koşullarının olumsuz olduğunu belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin emeklilerin haklarını korumak ve daha iyi bir yaşam sağlamak için çalışacağını ifade eden Er, İYİ Parti iktidarında emekliliklerin iyileşmesi ve daha adil bir emekli maaşı alacaklarına vurguladı. İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, Tokat'ta Şehir Hastanesi'nin önemli olduğunu ve bu konuda çalışma yapanlara teşekkür ettiğini belirtti. Hastanelerdeki doktor eksikliğinden dolayı vatandaşların hizmet alamadığı ifade eden Başkan Erkan Er,  randevuların 5-6 ay gibi uzun bir süre verildiği dile getirdi. Tokat’ta ev kiralarının ve ev fiyatlarının oldukça yüksek olduğunun altını çizen Er, 10.000 TL gibi bir emekli maaşıyla bu koşullarda yaşamanın zorluğuna dikkat çekti. Konunun önemini vurgulayarak, ev kiralarının ve ev fiyatlarının tekrar gündeme taşıyacaklarını belirtti.İyi̇ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er (3) Min

“EMEKLİYİ, ÜLKEYİ YÖNETENLER DİRİ DİRİ TOPRAĞA GÖMMÜŞLERDİR”
İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, “İYİ Parti’nin gündeminde öncelikle emekliler var. Gerçekten iktidarın verdiği bu zamla emekliler artık ölüm döşeğine düşmüştür. Ülkeyi yöneten iktidarın emeklilere ikinci sınıf insan gibi görmeye devam etmektedir. Enflasyon farkının zam gibi sunanlar emekliye sadece% 5 zam verdi. Verilen bu zamla emekli aylığı en düşük 10.000 TL oldu. Bu para bir ev kirası bile etmiyor. Emekliyi, ülkeyi yönetenler diri diri toprağa gömmüşlerdir. Azlığa, sefalete ve yoksulluğa sürüklenen emeklilerin bu ekonomik ortamda bu ücretlerle sağlıklı bir yaşam sürmesi mümkün değildir. Emekli vatandaşlarımız bunun hesabını mutlaka sormalıdır. Yıllarca çalışıp ülkemize hizmet eden emeklerimize yaşanılır bir ücret, bu iktidar tarafından çok görülmüştür. Emeklilerimiz bu iktidarla çıkmaz bir sokağa girmişlerdir. 2002 yılından bugüne her geçen yıl emeklerimizin alın teri çalınmıştır. Normalde 25.000 olması gereken en düşük emekli maaşı kötü yöneticilerin ekonomisi yüzünden 10.000 TL’de kalmıştır. Allah emeklilerimize sabır versin ama dediğim gibi İYİ Parti iktidarında emeklilerimiz hakkına kavuşacaktır. Bu açlık sınırı bile olmayan maaşı inşallah İYİ Parti iktidarında en iyi şekilde haklarını alacaklardır.” diye konuştu.  

“VATANDAŞLARIMIZIN HASTANEYE GİTTİĞİNDE GERÇEK BİR HİZMET ALAMIYOR”
Tokat’ta ki doktor sorununa dikkat çeken Başkan Erkan Er, “Aslında Tokat’ta Şehir Hastanesi gerekli, bununla alakalı çalışanlara da şimdiden de teşekkür ediyoruz. Ama en büyük sorunlarımız bugün hastanelerde doktor sayısının az olması veya vatandaşlarımızın hastaneye gittiğinde gerçek bir hizmet almaması. Bugün randevuların bile 5-6 aydan bahsedilmesi gerçekten Tokat’ımıza adına üzücü bir olay ben. Şöyle bir baktığımda Türk Tabipleri Birliği’nin bir verisine göz attığımda son 10 yılda Türkiye’de ayrılan ekip sayısı katlanarak artmış. Bununla alakalı da tabi iktidarın doktorlar konusunda bir çalışma yapması gerekirken bugün gelinen noktada gerçekten sadece Tokat adına değil, ülkemiz adına çok kötü bir sonuç. 2022 yılında ilk 8 ayında 1683 hekim yurt dışına çıkmış, bunun 2002 yılında sadece bu sayı elli dokuzmuş. Öncelikle Tokat halkımızın iyi hizmet alabilmesi için bizler de bu konuyu genel merkez nezdinde de mecliste de gündeme getireceğiz, önemli olan Tokatların en iyi şekilde hizmet alması.” şeklinde konuştu. İyi̇ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er (2) Min

“10.000 TL ALAN BİR EMEKLİ BURADA KİRA ÖDEMESİ ZOR”
Tokat ev kiraları ve ev fiyatları açısından çok yüksek bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Er, “Dediğimiz gibi 10.000 TL alan bir emekli burada kira ödemesi ve bu şartlarda yaşaması gerçekten çok zor. Bu konuyla alakalı da inşallah İYİ Parti iktidarında partimizin belirlediği programlarla Tokat ilinde iyi çalışmalar yapacağız. Bu süreç dediğim gibi zor bir süreç. Bununla alakalı da tekrardan bu konuyu da gündeme taşıyacağız.” ifadesini kullandı. 

“YOLCU TAŞIMA DÜZENLEME KURULU KURULMALI”
Son zamanlarda artan otobüs kazalarına da değinen Er, “Türkiye’yi yasa boğan kazalarımız oldu. Bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralarımıza da acil şifalar diliyorum. Tabi şöyle bir düşündüğümüzde bu konuda 3 tane ben sorun görüyorum, dikkat çeken.  Ben bu sorunların birincisi, otobüs firmalarındaki kalifiye personel sorunu, gerçekten bu otobüs firmalar için çok büyük bir sorun. Sektör iyi eğitimli, tecrübeli ve donanımlı kaptan şoför bulmakta zorlanıyor. Nedeni de şoförlerin sorumlulukları ve şartları ağır. Bunun karşısında da elde ettikleri gelirde düşük. Bununla alakalı da otobüs firmalarının gerçekten bir iyileştirme yapmaları gerekiyor. İkinci sorunu olarak da sektörde yaşanan %45’lik, daralma. Uçak şirketleriyle rekabette zorlaşan otobüs firmaları maliyeti düşürmek için personel ve araç bakımı giderlerini kısıyor. Bu da otobüs firmaları için gerçekten zor bir süreç ama bunlar bir can taşıyor. Bununla alakalı da tedbirlerin almaları gerekiyor. Üçüncü sorun ise, denetimler hala yeterli düzeyde ulaşmaması. Özellikle şirketlerin iç denetimlerinin daha fazla artması gerekiyor. Sonuç olarak şöyle bir şey çıkıyor, otobüs firmalarının iç denetimlerinin artırılması. Kaptan şoförleri ileri sürüş tekniklerine dair özel eğitim verilmeli. Her ehliyeti olan şoför olmamalı. Sınavdan geçmeli. Yolcu taşıma düzenleme kurulu kurulmalı. Bu çok önemli, çünkü bu kurul kuruldu mu? Denetimlerin artması ve bu kazaların nispeten biraz daha azalmasına neden olur ve otobüsler 8 şoför, özel kameralarla takip edilmeli. Çünkü bu süreçte gördük ki gerçekten Türkiye genelinde çok kaza yaşadık bu konuda. Otobüs şirketlerimize ve denetimi yapanlara çok iş düşmektedir.” değerlendirmesinde bulundu. 

İyi̇ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er (1) Min

“TOKAT’TA OLACAK DEPREM FACİANIN ALTINDAN KİMSE KALKAMAZ”
Deprem Türkiye’nin acı bir gerçeği olduğunu sözlerinin sonuna ekleyen Erkan Er, “Türkiye'de şunu gördüm, deprem olduğunda akla geliyor ama belli bir süreçten sonra da tekrar unutuluyor. Ben ilk il Başkanlığı olduğumda ilk dediğim şey depremle alakalı kentsel dönüşümlerin Tokat’ta yapılması. Bizlerin nedense ya yerel seçimde ya da deprem zamanında böyle konular dile geliyor. Ben normalde belediye meclis üyesiydim, bu konuyla alakalı deprem komisyonu kurduk ama bu deprem komisyonu da bir kere de çalıştığını daha görmedim. Burası bir deprem bölgesi, Allah göstermesin, buradaki facianın altından kimse kalkamaz. Bununla alakalı da çıkaracağımız adayın ilk önceliği Kentsel Dönüşüm olacak.” açıklamasında bulundu.