Yeni yıl ile birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 49,25, işçi ve Bağ-kur emeklileriyse yüzde 37,56 zam almıştı. Kamuoyunda tartışma yaratan bu farkın kapatılması için hükümetin çalışma yürüttüğü belirtiliyor. Ayrıca, en düşük emekli maaşıyla ilgili düzenleme de masada. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in zam konusunda bir sunum yapması bekleniyor.

Ekonomideki son gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda, faiz artışlarının piyasalara yansıması ve enflasyonla mücadele konusunda bakanların Erdoğan'ı bilgilendirmesi öngörülüyor. Ticaret Bakanlığı'nın fahiş artışlara yönelik denetimleri de kabinenin gündemini oluşturacak.

Terörle mücadele operasyonlarının da konuşulması beklenirken, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın sınır ötesi operasyonlarına dair yeni bilgiler de Erdoğan'a sunulacak.

Ayrıca, İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili gelişmeler ve Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen protokolün detayları da kabinenin gündemine dahil olacak. Bu kapsamda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul'da yapılan görüşmelerin detayları da toplantıda ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında basın açıklaması yapması bekleniyor.