İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına karşı küresel çapta tepkiler yükseliyor. Bu tepkilerden biri de İsrail'e destek verdiği iddia edilen şirketlere yönelik yapılan boykotlar. Starbucks, İsrail saldırılarına destek verdiği gerekçesiyle hedef alınan şirketlerden biri oldu. Son 20 günde yüzde 8,96 değer kaybeden kahve zinciri, 11 milyar dolarlık bir maddi kayıpla karşı karşıya kaldı.

7 Ekim tarihinde başlayan İsrail saldırıları, bölgede büyük bir insani krize neden olurken, dünya genelinde insan hakları savunucuları ve aktivistler, İsrail'e destek verdiği iddia edilen şirketlere karşı boykot çağrıları yapmaya devam ediyor. Starbucks, İsrail saldırılarına destek verdiği gerekçesiyle bu boykotlardan etkilenen şirketler arasında öne çıkıyor.

Starbucks'ın 20 günde yaşadığı yüzde 8,96'lık değer kaybı, şirketin mali tablosunda büyük bir çöküşe işaret ediyor. Bu süreçte 11 milyar dolarlık bir kayıp yaşayan Starbucks, müşteri potansiyelinde de ciddi bir azalma yaşadı. Boykot çağrılarına destek verenlerin sayısı artarken, Starbucks'ın bu durumu düzeltmek için nasıl bir strateji izleyeceği ise merak konusu.