Yeni bölümü ile ekranlara gelecek dizilerde yaşanacak gelişmeler merak konusu oldu.  Kızıl Goncalar,Ömer, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, Safir  dizilerinin yeni bölümlerinde neler olacak? İşte detaylar... 

Kızıl Goncalar 4. Bölüm Özeti

Cüneyd ve Zeynep’e evlilik yolunda dergâhta bir tören düzenlenir. Törende, beklenmedik biçimde, Meryem de kızının evliliğine onay verir.   Çünkü Meryem ve Levent’in başka planları vardır. Zaman kazanma peşinde olan Meryem ve Levent, Suavi’nin yardımıyla Zeynep’i yurtdışına okumaya göndermeye çalışır ama bunun için Zeynep’in çok zor bir soruya cevap  vermesi gerekecektir. Cüneyd, Zeynep’le yeni bir geleceğe yürüdüğünü zannederken, geçmişin hayaletleri onun peşini bırakmayacaktır.

Ömer 41. Bölüm Özeti

 Büyük bir tehlikenin ortasında kalan Gamze, yara almadan kurtulsa da Yaman ölümcül bir bıçak darbesi alır. Tüm müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybeden Yaman'ın ölümü başta Zerrin ve Emine olmak üzere herkesi büyük bir yasa boğar.
 Hissettiği sancıyla birlikte apar topar doktora giden Gamze, hamileliğin kendi hayatı için büyük bir risk oluşturduğunu öğrenir fakat bu gerçeği  Ömer'den saklamaya karar verir. Büyük bir suçluluk hisseden Eda zor zamanlar geçirirken, kızına destek olmaya çalışan Şükran, Tahir'den onu çok sarsan bir  karşılık görür. Annesinin yanında olması gerektiğini düşünen Reşat, hiç içine sinmese de evine dönmeye karar verir.
 İzzet ise kurduğu tuzağa Gamze'yi de dahil etmek için yeni bir hamle yapar. Baba olacağı için çok sevinen Ömer,  bunun Gamze'nin hayatı için çok riskli bir hamilelik olduğunu öğrenince zorlu bir kararla baş başa kalır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 10.Bölüm Özet

Selahaddin, Gabriel’in tuzağına düşmüş ve Gabriel ile Gregor tarafından ölümcül şekilde yaralanmıştır. Sultan Nureddin ise isyan bayrağını çeken kardeşi Nusreddin’i öldürüp devletin bölünmesi tehlikesinin önüne geçmiştir.  Sultan Nureddin artık Askalan’a yürümesinin önünde hiçbir engel kalmadığını düşünürken Selahaddin’in karargahının baskına uğradığı bilgisiyle Askalan fethini erteler. Karargâha gittiğinde ise hayatının şokuyla karşılaşır. Selahaddin ölmüştür… Başta Sultan Nureddin ve Eyyubi ailesi olmak üzere herkes büyük bir keder içerisindedir. Bir yanda Şam ahalisi büyük kahramanları Selahaddin için ağlarken diğer yanda Haçlılar’ın zafer çığlıkları göğü yırtıyordur adeta. En nihayetinde Selahaddin, Askalan uğruna şehit olmuştur.
Bu nedenle Sultan Nureddin bunca yıl evladı gibi büyüttüğü Selahaddin’in intikamını Askalan’ı fethederek alacaktır.  Sultan Nureddin, büyük bir hışımla fethe hazırlanırken Eyyub’un çat kapı gelmesiyle ikisinin de aklına büyük bir şüphe tohumu düşer. 
Selahaddin’in yaşıyor olma ihtimali dahi herkesi harekete geçirecektir. Sultan Nureddin ve Eyyubi ailesi haçlılar ve haşhaşilerin kurduğu ölümcül 
tuzakları sağ salim aşabilecekler midir? Bir şüphe üzerine çıktıkları yolda hangi şok edici gerçeğe ulaşacaklar? En önemlisi de Selahaddin yaşıyor mudur?

Safir 22. Bölüm Özeti

Şimdi yıkılma vakti değil, dimdik ayakta durma vakti!” Feraye, Ateş'in şantajına büyük tepki gösterir. Şantajı ne kadar Yaman'a söylemek istese de susmak zorunda kalır. 
Gülsoyların konağına gelen haciz, herkesi derinden sarsar. Ömer ve Okan Ateş'ten yardım almak istese de Yaman ise bunu asla kabul etmez.  Gülsoylar bu büyük sorundan nasıl kurtulacaktır? Ateş, Feraye üstündeki baskısını artırır. Onun yanına taşınması için ertesi güne kadar süre verir.  Feraye büyük çıkmazdadır. Yaman ise Feraye'nin dengesiz tavırlarına asla anlam verememektedir. Feraye, Yaman'ı korumak için başka çaresinin olmadığını anlar.  Ateş'in yanına taşınır. Yaman bunu öğrendiğinde büyük yıkım yaşar. Gülsoyları yeni bir sürpriz daha beklemektedir. Büyük hala Kamuran artık Ürgüp'tedir.  Ve konağın dengelerini geldiği ilk andan itibaren değiştirmeye başlar. Ömer ve Şermin'in nikah kutlaması ise herkes için unutulmaz olacaktır…