Kızılay, geleneksel olarak düzenlediği kurban bağış kampanyasının 2024 yılı bedellerini açıkladı. Kurban kesimlerinin yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için belirlenen fiyatlar, Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz tarafından Ankara'da düzenlenen bir etkinlikte duyuruldu. Peki, Kızılay 2024 Kurban Bedeli Ne Kadar? 2024 Kurban Vekalet Ücreti Kaç Lira? Kızılay Yurt İçi ve Yurt Dışı Kurban Bağış Fiyatları ne? Gazze Kurban Bağışı Fiyatı Kaç TL? işte detaylar...

Kızılay 2024 Kurban Bedeli Ne Kadar?

Kızılay, bu yılki kurban kampanyası kapsamında Türkiye dahil 21 ülkede toplamda 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla yürütülen kampanya, kesilecek kurbanların paylarının Et ve Süt Kurumu iş birliği ile hazırlanarak 3 milyon 800 bin kişiye ulaştırılması hedeflenmektedir.

Kızılay'ın kurban kesim süreci, belirlenen hijyen ve sağlık standartlarına uygun olarak gerçekleştirilmekte ve kesilen etler ihtiyaç sahiplerine taze ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmaktadır.

Kurban bağışları, özellikle ihtiyaç sahibi aileler için büyük önem taşımaktadır. Kızılay, sadece kurban bağışlarıyla değil, aynı zamanda afet yardımları, sağlık hizmetleri ve eğitim destekleri gibi birçok sosyal yardım faaliyetinde bulunarak ihtiyaç sahiplerine destek olmaktadır.

Kurban bağışı yapmak isteyenler, Kızılay'ın resmi web sitesi, banka hesapları veya Kızılay şubeleri aracılığıyla bağışlarını gerçekleştirebilirler. Ayrıca, çağrı merkezleri ve mobil uygulamalar üzerinden de bağış işlemleri yapılabilmektedir.

Vekil Bulut, Tokat'taki Silahlı Saldırıları TBMM Gündemine Taşıdı Vekil Bulut, Tokat'taki Silahlı Saldırıları TBMM Gündemine Taşıdı

Kızılay Yurt İçi ve Yurt Dışı Kurban Bağış Fiyatları ne?

Yurt içi ve Gazze için kurban bağış bedeli 11 bin 750 lira olarak belirlenirken, yurt dışı için bu bedel 4 bin 300 lira olarak açıklandı. "Yurt içi ve Gazze için kurban bağış bedeli 11 bin 750 lira, yurt dışı için ise 4 bin 300 lira olarak belirlenmiştir." Kızılay, bu yıl da kurban bağışları ile geniş bir kitleye yardım ulaştırmayı amaçlıyor.

Gazze Kurban Bağışı Fiyatı Kaç TL?

Yurt içi ve Gazze için belirlenen kurban bağış bedeli 11 bin 750 lira olarak belirlenirken, yurt dışı için ise bu bedel 4 bin 300 lira olarak açıklandı. Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan bağışlar da yurt içi bedelle aynı düzeyde tutuldu.

Kurban Vekalet Ücreti Kaç Lira 2024 ?

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) da 2024 yılı için vekaletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı için vekaletle kurban kesim bedellerini yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlediklerini ifade etti.

Kızılay, her geçen yıl artan bağış miktarları ile daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflemekte ve gelecek yıllarda da kurban bağışlarının artarak devam etmesini beklemektedir.

Kızılay'ın 2024 kurban bağışı kampanyası, ihtiyaç sahiplerine ulaşmada önemli bir rol oynamaktadır ve yurt içi ve yurt dışı kurban bağışları ile geniş bir kitleye yardım ulaştırılması hedeflenmektedir.

Muhabir: Nuray Uluözlü