Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için miting programına 10 Şubat’ta Zonguldak ile başladı.

Bu hafta sırasıyla Şırnak, Mardin, Ağrı, Van, Hakkari ve Erzurum’da miting yaptı.

Türkiye'de en çok araç FSM Köprüsü'nden geçiyor Türkiye'de en çok araç FSM Köprüsü'nden geçiyor

Erdoğan, haftanın son mitinginde bugün saat 14.00'da Konyalılara hitap etti. Kılıçarslan Meydanı’ndaki mitinge katılmak için alana gelen Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında dernek üyesi burada engellendi ve gözaltına alındı. 

Olayın detayları Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun resmi sosyal medya hesabında şu ifadeler ile aktarıldı;

"Konya Derneği yönetici ve üyelerimiz, Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitingine katılmak üzere miting alanına gittiler. Hiçbir şey yapmadıkları halde kapıda güvenlik uygulamasında alana girişlerine izin verilmedi. Akabinde dernek başkanımız ve arkadaşlarımız gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüler. Sebepsiz yere yapılan bu uygulamayı ASLA kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

Avukat Barış Bektaş ise yaptığı açıklamada; "Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında Staj ve Çıraklık mağduru Cumhurbaşkanı’nın Konya mitinginde gözaltına alındılar. Emeklilikte staj ve çıraklık başlangıçlarının esas olmasını isteyen ve sadece bu taleplerini Sayın Cumhurbaşkanı’na iletmek isteyen mağdurlar gözaltına alınarak ikinci kez mağdur edildiler. 

Siyasetçilere durumlarını iletmek gibi en basit taleplerin dahi gözaltı ile sonuçlandığı bir ülkeye dönüştük. İktidar anayasal hakları çiğneme noktasında iyice kayıtsız ve kural tanımaz bir noktaya geldi. Eleştiri ve protesto bir yana vatandaşın taleplerini iletmesi dahi suç haline geldi. İşte AKP’nin Türkiye yüzyılı…" dedi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her programını takip ediyor ve staja müjde, çıraklığa müjde sloganları ile dikkatleri üzerine çekiyordu. Erdoğan'ın bu seferki mitinginde mağdurlar ambargo ile karşı karşıya kaldı. Konuya dair detaylar önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.