Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hasan Akar, derginin 60. sayısının T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve okuyucuların destekleriyle çıktığını belirterek, "1999 yılından bu yana kültür ve sanat alanında Anadolu'dan tüm dünyaya açılan Kümbet Dergisi, yazarlar ve şairlerin değerli eserlerini okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. 2023 yılı kapanışında, birbirinden kıymetli yazarlar ve şairler, eserlerini gün yüzüne çıkardılar" dedi.
Derginin 60. sayısında, Millî Mücadele sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının kutlamalarına vurgu yapılırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yılında da rahmetle anıldı. Ayrıca, Türk Dünyası'nın bilgesi olarak kabul edilen Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Paşayeva'nın vefatına da özel bir yer ayrıldı. 50 yıl önce kaybettiğimiz Büyük Ozan Aşık Veysel de (1894-1973) bu sayıda anıldı.
Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği'nin altıncı yayını olarak ise Yeşilyurt İçe Milli Eğitim Müdürü, Şair-Yazar Nihat Aymak'ın "Fessiz Kız" adlı eserinin Ekim 2023'te okurlarla buluştuğu belirtildi.
Ayrıca, Gazze'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekilerek, özellikle İsrailli askerlerin çocuklara ve kadınlara yönelik işlediği katliamların büyük bir acı olduğuna vurgu yapıldı. "Mazlumun ahı yerde kalmayacaktır" inancıyla, dünya genelindeki zulme karşı duyarlılık sergilendi.
Dergide, Prof. Dr. Abdi Yaşar Serin, M. Halistin Kukul, M. Ali Kalkan, Bedrettin Keleştimur, Hami Karslı, M. Necati Güneş, Cengiz Numanoğlu, Hasan Akar, Remzi Zengin, Talat Ülker, Nihat Aymak, Fuat Oskay, Gürel Sürücü, Zeynep Boynudelik, Abdülkadir Türk, Burhan Kurddan, Kumrugül Türkmen Akın, Ömer Özçoban, Merve Nur Maden, Ayla Bağ, Eda Tosun, Fuat Oskay, Ahmet Urfalı, Ulviye Küccük, Murat Tapar, Hasan Basri Atay gibi değerli isimlerin makale ve araştırmalarına yer verildi.
Fazıl Hüsnü Dağlarca, Ganire Paşayeva, M. Akif İnan, Bekir Yeğnidemir, Esra Erdoğan, Mahmut Hasgül, Ahmet Divriklioğlu, A. Turan Erdoğan, Karaoğlan, Sündüs Arslan Akça, Orhan Oyanık, Rasim Yılmaz, Filiz Yüksel, Aşık Obalı, Musa Kabadayı, Hayrettin Yazıcı, Kemal Uslu, Deniz Garipcan, Hava Avcı Köseoğlu, Nihat Tuna ve Nevzat Gündoğdu da duygu dolu yüreklerinde açan rengarenk şiirlerini paylaştılar.
Son olarak, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği ve Kümbet Dergisi Ailesi olarak, 2024 yılının dünyaya ve ülkemize esenlikler getirmesi temennisiyle okurlara saygılar sunuldu.