Samsun Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Aile Yaşam Merkezi’nde açılan Kur’an-ı Kerim kursu yoğun ilgi görüyor.

Çöl tozları Samsun’un havasını bozdu: Türkiye’deki en kirli hava Çöl tozları Samsun’un havasını bozdu: Türkiye’deki en kirli hava

Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlar için birbirinden farklı alanlarda kurs programları düzenleniyor. Takı tasarımından seramiğe, ahşap boyamadan sepet örücülüğe kadar birçok alanda düzenlenen kurslarda kadınlar, bir yandan sosyal yaşama katılıyor bir yandan da meslek öğrenip iş hayatında yer alıyor. Kadıköy Aile Yaşam Merkezi’nde el sanatları kurslarının yanında açılan Kur’an-ı Kerim kursu ise yoğun ilgi görüyor. Kursiyerler Ramazan ayının manevi ikliminde eğitim almaya devam ediyor.

Kurslarla ilgili bilgi veren Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi Kadın Aile Birim Sorumlusu Canan Sevim, “Ramazan ayı boyunca kurslarımız devam ediyor. Birçok alanda pek çok kurslarımız var. Kursiyerlerimiz kendi alanı ve isteğine göre kurslarımıza katılabiliyorlar. Kur’an-ı Kerim kurslarımızda da mukabelelerimiz, okuma eğitimlerimiz devam ediyor. Hem aktif öğrencilerimiz hem de dışarıdan aldığımız misafirlerimizle mukabelelerimiz sürüyor. Halen 70’i aşkın öğrencimiz Kur’an-ı Kerim kursunda eğitim alıyor. Yıl boyunca haftanın her günü sabah ve öğlen kurslarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.