Haber: Mustafa Işık

Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen ve ülke genelindeki Fen Liselerini hedefleyen "Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi" kapsamında Tokat İhya Balak Fen Lisesi, Turhal Şeker Fen Lisesi ve Zile Fen Lisesi'nden toplam 100 öğrenci, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Ziraat Fakültesi Şehit Ferhat Koç Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Bedrettin Karan, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.Whatsapp Image 2024 04 30 At 11.50.02 (1)Projenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi, etkinlikte öğrencilere Ziraat Fakültesi'nin çalışmaları hakkında bilgi vereceklerini belirterek, "Fakültemizde 8 laboratuvar bulunmakta ve sizler de 4 laboratuvarımızda akademisyen hocalarımız eşliğinde etkinliklere katılacaksınız." dedi.Whatsapp Image 2024 04 30 At 11.50.03 (1)Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır ise yaptığı konuşmada, projenin gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediğini vurgulayarak, "Gençlerimizin ufkunun ne kadar geniş olduğunu görüyoruz. Bu sebepten dolayı Üniversitemiz Ziraat Fakültesindeki çalışmaları yerinde görebilmek için bu projeyi ziyaret ettik." şeklinde konuştu. Kır ayrıca, Müdürlük olarak Üniversite yönetimine teşekkürlerini iletti.

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, gençlere bisiklet hediye etti Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, gençlere bisiklet hediye etti

Konuşmaların ardından öğrenciler, Ziraat Fakültesi laboratuvarlarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve uygulamaları yerinde takip etti.