AFAD, Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkezi Battalgazi ilçesi olan depremin derinliği 13,93 kilometre olarak ölçüldü. Peki bu deprem artçı deprem miydi, sarsıntılar devam edecek mi? İşte detaylar...

"Depremi çok ciddi manada hissettik" diyen Malatya Valisi Ersin Yazıcı, "Şu ana kadar 112'ye bildirilen olumsuz bir durum bulunmamaktadır" dedi. Yazıcı, ağır hasarlı binalardan uzak durulması çağrısı yaptı.

Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ise, yaptığı açıklamada bu depremin artçı bir deprem olmadığını ifade etti. Tüysüz, Malatya'daki bölgenin daha önce 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki Elazığ depremi ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremi arasında kalan kırılmamış bir fay parçası olduğunu belirtti. Bu fay parçasının üzerine daha önceki depremlerle stres yüklenmiş durumda olduğunu dile getiren Tüysüz, "Yeni bir deprem" olduğunu ve artçıların gelme olasılığının bulunduğunu söyledi. Ayrıca, 4,5 büyüklüğüne kadar artçı depremlerin görülebileceğini vurguladı.

Deprem sonrasında bölgede olası hasarların ve can kayıplarının önlenmesi adına yetkililerin gerekli önlemleri alması bekleniyor. Depremzedelerin ve bölge halkının güvenliği için gelişmeler takip edilmelidir.