Trabzonspor'un Onursal Başkanı ve eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ın beklenmedik ölümü, kalp krizi sonucu gerçekleştiği açıklanarak sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Peki, Mehmet Ali Yılmaz neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz hastalığı neydi, ölüm sebebi ne? İşte detaylar...

Ersin Gündoğdu Personel Limited Şirketi’in sendika işyeri temsilcisi oldu Ersin Gündoğdu Personel Limited Şirketi’in sendika işyeri temsilcisi oldu

Mehmet Ali Yılmaz neden öldü?

Eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor'un Onursal Başkanı olan Mehmet Ali Yılmaz'ın ailesi, kendisinin kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"En kıymetli varlığımız, aile büyüğümüz, sevgili babamız, Tek-Art Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı, eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor'un Onursal Başkanı olan Mehmet Ali Yılmaz'ı, bugün saat 13.00 civarında Beşiktaş'taki evinde ailesinin yanında dinlendiği odasında geçirdiği kalp krizi sonucu maalesef kaybettik."

Yapılan açıklamada ayrıca Yılmaz'ın cenazesinin 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedileceği belirtildi. Ailesi, "Bütün sevenlerinin, yakınlarının, dostlarının ve Trabzonspor camiasının başı sağ olsun" diyerek taziyelerini iletti.

Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948'de Trabzon'da doğdu ve Türk siyasetine, iş dünyasına ve futbol camiasına damga vurdu. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Antalya'da Zigana Tatil Köyü'nün yanı sıra Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevler üstlendi. Ayrıca Trabzonspor Kulübü Başkanlığı ve 19. Dönem Trabzon Milletvekilliği gibi yüksek profilli pozisyonlarda bulundu.

Siyasi kariyerinde, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptığı dönemde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik getirerek önemli reformlara imza attı. Ayrıca futbol dünyasında havuz sistemini düzenleyen isim olarak bilinirken, Trabzonspor'a modern tesisler kazandırmıştır.

Medya alanında da etkili bir isim olan Yılmaz, "TVem" kanalı ve Zigana FM gibi önemli yayın organlarının sahibiydi.

Özel hayatında evli ve beş çocuk babası olan Mehmet Ali Yılmaz, 24 Nisan 2024'te 75 yaşında, Beşiktaş'taki evinde hayatını kaybetti.