Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü, havaların ısınmasıyla karavanla geziye çıkan yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla karavan ile Türkiye’ye gelen turistler, Karapınar’da doğal güzellikleri geziyor, Meke Gölü’nde kamp yapıyor.

Karaman’da dolu ve sel 100 bin dekar ekili alanda zarara yol açtı Karaman’da dolu ve sel 100 bin dekar ekili alanda zarara yol açtı

Meke Gölü yeraltı sularının çekilmesi ve kuraklık gibi sebeplerden dolayı kurudu. Buna rağmen kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Meke Gölü, ilkbahar mevsiminde de karavanları ile seyahat eden yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Karavanları ile Yunanistan’dan yola çıkan ve Türkiye’de birçok yeri gezdikten sonra Karapınar’a ulaşan İsviçreli çiftler Philippe ve Petra Müller ile Sabine ve Reto Huber, Avusturyalı Walter Frashing ve eşi Sandra, Meke Gölü’nde mola verdi. Yürüyüş yapıp, gün batımını ve gün doğumunu izleyen turistler burada kamp yaptı.

İsviçreli Philippe Müller, 4 hafta önce Yunanistan’dan gelerek Türkiye’de seyahate başladıklarını ifade ederek, "Karapınar’ı ve özellikle Meke Gölü’nü çok sevdik. Türk yemeklerini ve insanların bizlere karsı olan tutumları çok güzeldi. Bir sonraki durağımız Kapadokya olacak. Dünyada su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı var. Su kaynaklarının çok fazla kullanılması ve küresel ısınmanın olumsuz etkileri tüm dünyada görülüyor. Meke Gölü’nün susuz hali bile etkileyici” dedi.

Avusturalı Walter Frashing, Meke Gölü’nde su olduğu zamanın fotoğraflarını gördüklerini ve çok etkilendiklerini kaydederek, ”Gölün bu hali çok üzücü. İklim değişikliği burayı da kötü etkilemiş. Su dolu fotoğrafları çok güzeldi. Bu haline insan üzülüyor. Bizler de harika manzaranın tadını çıkarıp bol bol fotoğraf çektik” şeklinde konuştu.