Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt geneli için 14 Mart ile 20 Mart tarihleri arasındaki hava tahmini raporunu duyurdu. Genel hava durumunda hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak hafta sonuna kadar ülke genelinde azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Peki Tokat için hava durumu tahmini nasıl?

DİKKAT EDİLECEK DURUMLAR

            Meteoroloji verilerinde Kuvvetli Rüzgara Dikkat! Çığ Tehlikesine Dikkat! Toz Taşınımı Bekleniyor! Uyarıları yer alırken hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Tokat için 20 Mart tarihine kadar sağanak yağışlı olacağı bilgisi veriliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, güneyli yönlerden Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Şekip Mosturoğlu evli mi, eşi kim? Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Şekip Mosturoğlu evli mi, eşi kim?

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.