Moskova'daki bir konser salonu, dehşet dolu bir olayın merkezi oldu. Onlarya kişinin hayatını kaybettiği saldırıya dair ayrıntılar merak ediliyor. Peki, Moskova saldırısı neden oldu, kim yaptı, kaç kişi öldü? İşte detaylar...

Moskova saldırısı neden oldu, kim yaptı, kaç kişi öldü?

22 Mart 2024 tarihinde Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısı, 115 kişinin hayatını kaybetmesine ve 100'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırı, kamuflaj giymiş 5 kişi tarafından gerçekleştirildi ve sorumluluğu terör örgütü DEAŞ üstlendi. Saldırganlardan 4'ü olay yerinde etkisiz hale getirilirken, 1'i ise Moskova yakınlarında yakalandı. Saldırının arkasındaki motivasyon tam olarak bilinmemekle birlikte, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimle bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Azerbaycan heyeti Manisa'da Azerbaycan heyeti Manisa'da

Saldırının Nedenleri:

Saldırının nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte, bazı olasılıklar şunlardır:

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim: Saldırının Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalışmaları ve Ukrayna tarafında temaslarının olması bu ihtimali güçlendiriyor.
DEAŞ'ın varlığını gösterme çabası: DEAŞ, son zamanlarda varlığını göstermek için bir dizi saldırı düzenledi. Moskova saldırısı da bu saldırılardan biri olabilir.
İç siyasi nedenler: Saldırının, Rusya'daki iç siyasi dengeleri değiştirmeye yönelik bir girişim olduğu da ihtimaller dahilindedir.

Saldırıyı Kim Yaptı:

Saldırıyı kamuflaj giymiş 5 kişi gerçekleştirdi. Saldırganlardan 4'ü olay yerinde etkisiz hale getirilirken, 1'i ise Moskova yakınlarında yakalandı. Saldırganların kimlikleri ve bağlantıları tam olarak bilinmemekle birlikte, Rus yetkililer, saldırganların Kafkasya kökenli olduğunu düşünüyor.

Saldırıda Kaç Kişi Öldü:

Saldırıda 115 kişi hayatını kaybetti ve 100'den fazla kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında çok sayıda çocuk da var.

Saldırının Etkileri:

Saldırı, Rusya ve dünya genelinde büyük bir tepkiye neden oldu. Rusya'da güvenlik önlemleri artırıldı ve haftasonu gerçekleştirilecek tüm etkinlikler iptal edildi. Saldırı, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı.

Saldırı Hakkında Bilgilerin Kaynağı:

Saldırı hakkında bilgiler, Rusya Soruşturma Komitesi, Kremlin ve Reuters gibi haber ajanslarından elde edildi.