İstanbul'da Aralık ayında düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda, milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz, zaferle çıktı ve madalya töreninde Filistin bayrağını açmıştı. Akyüz’e, Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu'nun, Filistin'e verdiği destek sebebiyle hakkında bir de soruşturma açtı. Peki, Necmettin Erbakan Akyüz şampiyonluğu geri mi alınacak? Necmettin Erbakan Akyüz kimdir, olay ne? Detaylar haberimizde...

Necmettin Erbakan Akyüz Kimdir?

22 yaşındaki genç Kung Fu şampiyonu, Avrupa Kung Fu Şampiyonası'nda kazandığı iki zaferle adını duyurarak dikkatleri üzerine çekti. Zaferlerini, Gazze'deki mazlumlar için Filistin bayrağı açarak ve geleneksel dabke dansıyla taçlandırdı. Bu hareketi, spor camiasında ve Türkiye genelinde büyük ilgi gördü.

Ailesiyle birlikte sporla iç içe büyüyen Akyüz'ün babası Abdurrahman Akyüz, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın korumasıydı ve aynı zamanda Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. Ailesinin sporla iç içe geçen yaşam tarzı, Akyüz kardeşlerin başarılarına da yansıdı. 2019'da ablası Elif Ayküz ile birlikte Türkiye gündemine oturan kardeşler, toplamda 12 dünya şampiyonluğu kazanmıştı.

Necmettin Erbakan Akyüz, özellikle wushu alanındaki üstün başarılarıyla tanınıyor ve Sakarya'da doğup büyüyen biri olarak, ailesiyle birlikte sporun içinde büyüdü.

Necmettin Erbakan Akyüz Şampiyonluğu Geri mi Alınacak?

İstanbul'da Aralık ayında düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda, milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz, zaferle çıktı ve madalya töreninde Filistin bayrağını açarak dabke dansını sergiledi. Ancak Akyüz, bu anları sosyal medya hesabında paylaştıktan sonra Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu'ndan şampiyonluğunun geri alınabileceği tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Bin 44 hakim ve savcının atamaları yapıldı Bin 44 hakim ve savcının atamaları yapıldı

Olayın ardından, Akyüz'ün Filistin'e olan desteği sebebiyle Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından şampiyonluğunun geri alınabileceği yönünde tehdit edildiğini açıkladı. Bu durum üzerine federasyon hakkında bir soruşturma başlatıldı. 

Akyüz'ün Şampiyonluğu geri alınıp alınmayacağı Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu’nun soruşturma sonrasında netlik kazanması bekleniyor.