Tokat ilimizdeki okullarda da okutulan 6. Sınıf Türkçe Ders kitaplarında engelliler ile alakalı ünitelerde ilimiz İşitme Engelli Yazarı Turan Yalçın’ın ENGELLERİ AŞANLAR kitabından alıntılarla etkinliklere konu metinler bulunuyor.

ETKİNLİK METİNLERİ YAZAR TURAN YALÇIN’DAN

TOGÜ YKS’de Dereceye Giren Öğrencileri Konukevinde Misafir Edecek TOGÜ YKS’de Dereceye Giren Öğrencileri Konukevinde Misafir Edecek

Yazar Turan Yalçın, Engelleri Aşanlar kitabında ünlü besteci Beethoven (Betovin) ve ünlü kaşif Louis Braille (Luiz Bırayıl) üzerine yazdıklarıyla 6. sınıf Türkçe ders kitabında adından söz ettirdi. Yazar Yalçın’ın yazdığı metin ders kitabında 12. Etkinlik olarak alıntılanırken, “aşağıdaki metinleri okuyunuz. Metinlerle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. Yazarken anlatımı bozan ifadeler kullanmamaya dikkat ediniz.” diye öğrencilerin etkinlik yapması isteniyor.

YAZAR TURAN YALÇIN: “YAZMA AŞKIM ARTIYOR”

Konuyla ilgili hissiyatlarını dile getiren işitme engelli yazar Turan Yalçın “akraba ve tanıdık çocuklar, kitaplarında rastladıkları yazılanları bana getirerek gösteriyorlar. Bunları sen yazmışsın diyorlar. Öğrenciler, tanıdıkları bir ismin ders kitaplarında karşılarına çıkmasıyla mutlu olmaktalar. Benim için de mutluluk ve gurur vesilesi oluyor. Veliler ve öğretmenler de bundan haberdar olunca daha geniş kitleye adımız yayılıyor. Tokatlı bir yazarın başarısı olarak kabul ediliyor. Bu da beni ziyadesiyle mutlu kılıyor. Yazdıklarımızın onure edilmesiyle yazma, çalışma, üretme aşkım daha da artıyor.” dedi.

Yazar Turan Yalçın, daha önce 7. Sınıf Türkçe ders kitaplarında yine Engelleri Aşanlar kitabından Aşık Veysel için yazdıklarıyla adından söz ettirmişti. Söz konusu kitap, Türkçe öğrenen yabancı öğrencilere de yardımcı kitap olsun diye yazar Yalçın tarafından hediye ediliyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer