Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için sınava giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan 2024-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2024-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınav yerlerine atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri bina ve salon bilgilerini gösteren sınava giriş belgelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile edinebilecekler.

Ayrıca, ÖSYM açıklamasında sınav günleri için önemli uyarılarda da bulundu. 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri için adayların sınav binalarına en geç saat 10.00'a kadar giriş yapmaları gerektiği belirtildi. Bu oturumlar için adayların saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı bildirildi. 2024-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi için ise adayların sınav binalarına en geç saat 15.30'a kadar giriş yapmaları gerektiği, bu saatten sonra gelen adayların sınav binalarına kabul edilmeyeceği kaydedildi.

Tokat'ta kurban pazarı hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor! Tokat'ta kurban pazarı hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor!

Adayların sınav günü herhangi bir sorun yaşamamak için sınav giriş belgelerini dikkatlice kontrol etmeleri ve belirtilen saatlerden önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları önemle vurgulandı. ÖSYM’nin bu uyarılarına dikkat edilmesi, adayların sınav süreçlerini sorunsuz bir şekilde tamamlamaları açısından büyük önem taşıyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer