Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat Galericiler Derneği Başkanı ve S.S Otonomi Galericiler Yapı Koop. Başkanı Ahmet Duran Uçar, Tokat Hürsöz’e açıklamalarda bulundu. Başkan Ahmet Duran Uçar, Otomobil piyasasının bankaların kredileri nedeniyle durduğu ve sadece esnafların takas yoluyla işlerine devam ettiği belirtti. Bankaların kredi vermemesi durumunda araç piyasasının tamamen durma noktasına geleceğini hatırlatan Başkan Uçar,  esnafların geleceği göremedikleri için araç alımını kısıtlı şekilde yaptığını sözlerine ekledi. Yeni Galericiler Sitesi projesinde son safhasına doğru ilerleme kaydettiklerini söyleyen Başkan Ahmet Duran Uçar,  Yeni Galericiler Sitesi, Tokat için büyük bir yatırım olacağının altını çizdi.

“BÖYLE GİDERSE ÇOĞU ESNAFIMIZ KEPENK KAPATMAK ZORUNDA KALACAK”
Tokat Galericiler Derneği Başkanı ve S.S Otonomi Galericiler Yapı Koop. Başkanı Ahmet Duran Uçar, “Otomobil piyasası bu ara bankaların kredilerinden dolayı durmuş vaziyette. Sadece esnaflarımız takasta yollarına devam ediyorlar. Bankalar kredi vermediği zaman araçların piyasası tamamen duruyor. Bankalar araçlara belli bir kredi vermesi gerekiyor. Mesela bugün 700-800.000 liralık aracın %20-30’unu veriyor. Onu da çok kısa vadede veriyor bankalar. Buda ister istemez vatandaş ödeyeceği fiyatlara dayanamıyor. Aldığı aracın üzerine koyamadığı zamanda araç alım satımı maalesef durma noktasına geldi. Seçime kadar vaziyet böyle gider, seçimden sonra inşallah bu iş düzelir gibime geliyor. Yoksa böyle giderse çoğu esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalacak. Fiyatlarda şu ara sıfır araçlara devamlı zam geliyor. Zam geldiği halde ikinci elde kıpırdama yok. Bizlere de gelen oluyor ikinci el araçları için ama esnaflar önünü göremediği için araç alımını kısıtlı şekilde yapıyorlar. Dediğim gibi benim öngörüm bu seçimlerden sonra düzeleceğine inanıyorum inşallah. Seçimlerden sonra bu işler düzelir.” diye konuştu. 

“YENİ GALERİCİLER SİTESİ TOKAT İÇİN BÜYÜK BİR YATIRIM OLACAK”
Yeni Galericiler Sitesi projenin son safhasına doğru geldiğini hatırlatan Başkan Ahmet Duran Uçar, “Ankara’daki işlerimizde bitti. Sadece eksik yazımız onu da gönderdik Ankara’ya. O da bittikten sonra belediyemize dosyamız gelecek. Belediye de 18 uygulayacak nasip olursa, oranın imarını oluşturacak. Doğalgazı oraya kadar çektirdik. Biz de altyapı hazırlıklarına yavaş yavaş başlıyoruz. Belediye Başkanımızdan da Allah razı olsun, kendisi hızlı bir şekilde bize yardımcı oluyor, çalışıyor. Bizde çalışıyoruz, Nisan, Mayıs gibi temel atmayı düşünüyoruz. Yeni Galericiler Sitesi ile birlikte apartmanların altında bu işi yapanlar için son bulacak. Onlarda buraya taşınacak inşallah. Yaklaşık 126 tane üyemiz var, oraya yapacağımız kahvehaneler, oturma yerleri, araçlar için oto pazarı, noter ve banka imkânlar olacak. Alanımız çok büyük bunları yapacağız. Çoğunlukta %60-70’i şehir merkezinde esnaflardan oluşuyor. Onlar da bu olayın bir an evvel başlayıp dükkânlarına kavuşmak için çaba içerisinde. Orayı en kısa zamanda uygun hale getirmeye çalışacağız. O zaman esnaf nefes alacak, çünkü apartmanlarda da sıkıntı var? Geçen belediye başkanımız bir toplantı yaptı, sağ olsun orada da bu konuyu bahsettik. Belediye başkanının söylemesi Yeni Galericiler Sitesi yapıldığı zaman şehir merkezinde araçlar çekinecek şeklinde söylemi oldu. Yeni Galericiler Sitesi Tokat için büyük bir yatırım olacak.” açıklamasında bulundu.