CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu araştırılıyor. Peki, Özlem Çerçioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne, eşi kim, kaç yıldır belediye başkanı? İşte detaylar...

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Özlem Çerçioğlu, Nazilli-Aydın'da 11 Ağustos 1968 tarihinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nazilli'de tamamlayan Çerçioğlu, 1988 yılında Selçuk Üniversitesi'nden mezun oldu. Üniversite sonrasında yurtdışında başarılı çalışmalara imza atarak adını duyurdu ve özellikle kurduğu sosyal ilişkilerdeki başarısıyla Türk cemiyetlerinde görev aldı, özel sektörde çalıştı.

Çerçioğlu, eğitime destek çalışmaları, uyuşturucuyla mücadele, sokak çocuklarını kazanma ve kadın hakları gibi toplumsal içerikli projelerde görev alarak dikkat çekti. 22. ve 23. dönemde Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili olarak parlamentoya seçildi. Parlamentoda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda ve Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev alan Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nde Parti Meclisi üyeliği de üstlendi.

2009 yılında Aydın Belediye Başkanı olarak seçilen Çerçioğlu, 2014 yılında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na atanarak kent yönetiminde etkin bir rol oynadı. 2019 yılında ise yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Çerçioğlu, Aydın'ın ilk kadın belediye başkanı unvanını taşımaktadır. Evli ve 2 çocuk annesi olan Çerçioğlu, İngilizce dilini de bilmektedir.

İzmir depreme bilimin ışığında hazırlanacak İzmir depreme bilimin ışığında hazırlanacak

CHP'nin güçlü isimlerinden biri olan Özlem Çerçioğlu, uzun yıllardır Aydın'ı yöneterek başarılı projelere imza atmış ve toplumsal konularda duyarlılığını sergilemiştir. Parti Meclisi üyeliği gibi önemli görevlerde bulunarak siyasi kariyerini başarıyla sürdüren Çerçioğlu, 2024 yerel seçimleri sonucunda CHP'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir kez daha seçilmiştir.