31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından AK Parti'nin oy kaybı ve YRP'nin yükselişi, parti içinde tartışmaları körükledi. Bu tartışmaların odağına AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yerleştirildi. Sosyal medyada hedef gösterilen, ihraç edileceği iddialarıyla gündeme gelen Zengin'e, AK Parti içinden ve dışından birçok eleştiri yöneltildi. Ancak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in yaptığı açıklama ile Zengin'in görevine son verildiği iddiaları yalanlandı.

Bursa'da hava kirliliği limitin üstünde Bursa'da hava kirliliği limitin üstünde

Özlem Zengin'in yanı sıra benzer eleştirilere maruz kalan diğer kadın siyasetçilere destek ise Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından geldi. KADEM, AK Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu kurucularının desteğiyle, Zengin'e sahip çıktı. Dernek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Zengin'in ve diğer kadın siyasetçilerin maruz kaldığı linç kampanyasını şiddetle kınadı. Siyasette yükselen kadınların hedef alınmasını kabul edilemez olarak değerlendiren KADEM, Zengin'in adaletten yana duruşunu takdirle karşıladıklarını belirtti.

KADEM'in paylaşımında vurgulanan bir diğer nokta ise kadınların siyasetteki haklarına yönelik saldırılardı. Dernek, bu saldırıların parti ayrımı yapmadan tüm kadın siyasetçileri etkilediğini belirtti ve kadın hakları savunuculuğu yapan bir sivil toplum kuruluşu olarak bu durumu şiddetle kınadı. Toplumun ihtiyacının, suçu başkalarında aramak yerine özeleştiri yapabilen bir anlayış olduğunu vurgulayan KADEM, kadınların ve gençlerin siyasetteki desteğinin önemine dikkat çekti.

KADEM'in Özlem Zengin'e ve diğer kadın siyasetçilere verdiği destek, kadınların siyasetteki haklarının savunulmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.