Haber: Mustafa Işık

İYİ Parti, 2024 Mahalli ve Yerel İdareler Seçimlerinde Tokat’ın Pazar İlçesi Belediye Başkan Adayını Tuba Aloğlu’nu gösterdi. İYİ Parti’nin Tokat’ta, Erbaa’dan sonra ikinci kadın Belediye Başkan Adayını gösterdiği Tuba Aloğlu, Pazar için yapılacak vaatlerini Tokat Hürsöz’e paylaştı. Peki, Aloğlu’nun vaatleri neler? İlçeye neler yapacak, neler kazandıracak?

İyi̇ Parti Pazar Belediye Başkan Adayı Tuba Aloğlu (1)

İŞTE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUBA ALOĞLU’NUN VAATLERİ
1.    Ballıca mağarası tarafındaki dağlık bölgeye doğa sporları ve camping yerleri yapılarak dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi çekecek doğal bir park haline getireceğiz. 
2.    Yüksek yerlerde güzel tesisler yapılıp hem konaklama hem de av sporları, doğa sporları organize edilip hem ilçe sakinlerine hem de belediyemize gelir kazandıracağız. 
3.    Pazar markası ile doğal kuru gıda meyve ve sebze üretimi için çiftçilerimizin faydalanabileceği paketleme ve soğuk depolar kurarak ürünlerinizi Dış Pazar ile buluşturacağız. 
4.    Kimsenin rantına maruz kalmadan ürettiğiniz ürünlerin satışı belediye tarafından en üst fiyatta direk tüketici ile buluşturulacaktır. 
5.    Kaz gölünü, doğa bilimcileri ve uzman biyologlarla her çeşit kuşun barınabileceği bir yer haline getirerek, nesli tükenen kuşların doğal üretim yeri haline getireceğiz. 
6.    Pazar ile zile arasında ki yol genişletilerek tercih güzergâhı haline getireceğiz.
7.    Turhal ve Pazar arasındaki yol, güvenli ve ulaşımı rahat hale getirilecektir. 
8.    Belirli sezonlar da yöresel üretimler için festivaller düzenlenerek, hem ilçemize hem de üreticimize destek sağlanacaktır. 
9.    Başka şehirler de yaşayan pazarlı iş adamları ve insanların birlik beraberlik içinde ilçelerine iş imkânı sağlamaları için kooperatif kurulacak, ilçemize yatırım yapacak yatırımcılar davet edilecektir.
10.    Eski yapılara belediye kontrolün de tadilat amaçlı krediler verilerek,  ilçemizi eski görüntüsünden kurtarıp turizm konseptine getirmek için devlet ve Avrupa Birliği destek projeleri hazırlayarak tüm çehremizi Pazar ilçemize yakışır hale getireceğiz. 
11.    İlçe merkezinde ki anayolun sağ ve solunda ki düzensiz iş yerleri tek tip düzenli iş yeri haline getirilerek, dükkan sahiplerini ve kiracıları mağdur etmeden, geniş bir cadde üzerinde dükkanlar yapılarak merkezi yenileme sağlanacaktır. 
12.    Pazar Meslek Yüksek Okulumuz da ki bölümlerin artırılması ve öğrencilerin tercih sebebi olabilmesi için gerekli hazırlıklar ve başvurular yapılarak ilçemizin, sosyal ve ekonomik yönden gelişmesi sağlanacaktır. 
13.    Pazardan Tokat’ta okumaya giden öğrencilere özel ücretsiz servis tahsis edilecektir.
14.    Havaalanına yakın bir yer de Pazar yerli üretimini sergilemek ve gelen misafirlere tanıtmak için belediyeye ait bir yer yapılarak, ilçemiz yerli ve yabancı turistlere tanıtılacaktır.
15.    İş geliştirme programları ve eğitimleri için gençlerimize ve ilçe sakinlerimize eğitimler verilerek ekonomik özgürlükleri sağlanacaktır.
16.    Maddi nedenlerden dolayı evlenemeyenler için belediye öncülüğünde imece sistemi oluşturularak destek olunacaktır.
17.    Gençler için spor aktiviteleri ve sosyal etkinlikler yapabilecekleri, ayrıca ücretsiz internet bağlantısı olan, yaz akşamları açık sinema olarak hizmet verecek bir sosyal alan yapacağız.
18.    Çeten deresi ıslahı yapılacak. Derenin üstü çelik çatı ile kapatılarak, kapalı pazar alanı ve ücretsiz otopark olarak kullanılması sağlanacaktır.
19.    Belediyemizin meclis toplantıları halka açık ve şeffaf hale getirilecek.
20.    Gelir ve giderler her ay halka duyurulacaktır.
21.    İlçe yönetiminde akraba, hısım kayırmacılığı yapılmadan işin ehli insanlarla hep birlikte çalışacağız.
22.    İlçemiz mahallelerin de her ay ihtiyaçlarını ve mahalle sorunlarını dinlemek için toplantılar yapılacaktır.
23.    Tüm mahallerimiz eşit hizmet ve adil dağılım ile hizmet görecektir.
24.    Yaşlı ve kimsesiz bakıma muhtaç vatandaşlarımız için bakım evi yapımı sağlanacaktır.
25.    Belediyemizin gereksiz tüm masrafları tamamen kısılarak giderlerimizi gelir haline dönüştüreceğiz.
26.    İstihdamın artması iş olanaklarının sağlanması için Pazar markası adı altında kendi salça fabrikamızı kuracağız. Hem kadın istihdamı hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacağız
27.    Daha önce kurulmuş ama faaliyette olmayan Ayakkabı Fabrikasını aktif hale getireceğiz
28.     Pazar’a yatırım yapmak isteyen İş İnsanlarına önünü açacağız.
29.    Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde mücadele eden Pazarspor futbol takımımıza destek olarak BAL Ligi ardından Profesyonel Liglere taşıyacağız. Diğer spor branşlarına destek olacağız.

İyi̇ Parti Pazar Belediye Başkan Adayı Tuba Aloğlu (2)