Ramazan ilerledikçe, iftar menüsü oluşturmanın da giderek zorlaştığını tahmin ediyoruz, neyse ki yanınızdayız!  Bugünün ramazan yemekleri başlangıcı içinizi ısıtırken, midenizi rahatlatacak mantar çorbası tarifi. Hemen ardından tadı damaklarınızda yer edecek içli köfte ve fırında tavuk şiş geliyor. Şöleni tamamlamak için iftar tatlısı olarak lezzetli sütlü irmik helvasınu seçtik. Afiyet olsun!

Çorba: Mantar Çorbası

Mantar çorbası, kremalı ve lezzetli bir başlangıç olarak iftar sofralarına uygun olabilir. Taze mantarların tadını çıkarabileceğiniz bu çorba, hafif ve besleyici bir seçenektir.


Ara Sıcak: İçli Köfte

Geleneksel bir Türk lezzeti olan içli köfte, iftar sofralarına özgü bir ara sıcak olabilir. Yanında yoğurt ve salata ile sunulabilir.


Ana Yemek: Fırında Tavuk Şiş

Tavuk eti, sebzeler ve baharatlarla hazırlanan bu lezzetli ana yemek, protein ve lif bakımından zengindir. Üzerine yoğurtlu bir sos eklenebilir ve yanında pilav veya bulgur pilavı servis edilebilir.


Tatlı: Sütlü İrmik Helvası

Sütlü irmik helvası, hafif ve lezzetli bir tatlı alternatifi olabilir. İftar sonrası tatlı bir tat olarak sunulabilir ve tarçın ile servis edilebilir.

TOGÜ öğrencileri Türkiye Şampiyonu oldu! TOGÜ öğrencileri Türkiye Şampiyonu oldu!