1 Mayıs'ta taksim neden yasak? 1 Mayıs Taksim kapalı mı? 1 Mayıs'ta taksim neden yasak? 1 Mayıs Taksim kapalı mı?

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, bugün ard arda yaşanan depremlerin ardından üniversite genelinde alınan acil önlemleri duyurarak öğrencileri ve ailelerini bilgilendirdi. Rektör Yılmaz, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri planlanan ara sınavların ertelendiğini açıkladı. Bu kararın öğrencilerin güvenliği ve psikolojik rahatlığı için alındığını vurguladı.

Ayrıca, üniversite kampüsünde kalan öğrencilerin konaklama ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için tedbirlerin alındığını belirtti. Kampüs çevresinde bulunan yurtlarda kalan öğrencilere kampüs içindeki sosyal tesislerin ve kantinlerin hizmet vereceğini dile getirdi. Ailelerin endişelenmesine gerek olmadığını, kampüs ve çevresinde herhangi bir hasarın olmadığını ve binaların sağlam olduğunu vurguladı.

Rektör Yılmaz, öğrencilerin sınav takvimini takip etmeleri için bilgilendirme yapacaklarını ve sınav tarihlerini en az beş gün öncesinden duyuracaklarını söyledi. Ayrıca, öğrencilerin yakın illerdeki ailelerine gitmeleri gerektiğinde, güvenli bir şekilde gitmeleri için gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.

Depremin etkilediği bölgelerde ise üniversitenin mutfak aracının depremin merkez üssü olan Sulusaray ilçesine gönderildiğini ve binalarda büyük hasarın olmadığını açıkladı.

Rektör Yılmaz, öğrencilere moral vermek amacıyla çorba ikram edileceğini ve kampüs içindeki yeşil alanlarda zaman geçirebileceklerini belirtti. Son olarak, yaşanan olayların tekrarlanmaması temennisinde bulunarak, Tokat ve ilçelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.