Reşadiye'nin sevilen ismi Ergül Ünal, uzun yıllardır ilçenin futbol sahalarından siyasetin sahnesine geçiş yaptı. MHP'nin Reşadiye Belediye Başkan Adayı olan Ünal yerel seçimlerde aldığı oylarla başkanlık koltuğunu hak etti. Peki, Reşadiye Belediye Başkanı Ergül Ünal kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, mesleği ne, evli mi, çocuğu var mı? Ergül Ünal yüzde kaç oyla seçildi? İşte detaylar...

Reşadiye Belediye Başkanı Ergül Ünal kimdir?

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 1969 yılında doğan Ünal, 55 yaşında. İlk ve orta öğrenimini ilçede tamamladıktan sonra 1991 yılında Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu ve Kayseri'de Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak göreve başladı.

Ergül Ünal yüzde kaç oyla seçildi? 

Eğitim hayatının ardından Reşadiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevinde bulunan Ünal, sonrasında ilçedeki bir lisenin müdürlüğüne getirildi. Ancak, futbolseverlerin sevdiği ve Reşadiye Termalspor'da teknik sorumlu olarak yıllarca hizmet veren Ünal, siyaset sahnesine adım atmaya karar verdi. MHP'den Belediye Başkanlığı Aday Adaylık başvurusunda bulunan Ünal, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aldığı 3 bin 29 oy ve %54.15 oy oranı ile Reşadiye Belediye Başkanı oldu.

Havalimanlarından aranmadan geçilmeyecek! Uçuşlarda yeni dönem Havalimanlarından aranmadan geçilmeyecek! Uçuşlarda yeni dönem

Seçim zaferinin ardından Ergül Ünal, bir teşekkür mesajı yayınladı. Mesajında, seçmenlere, destek veren partililere, ailesine ve ilçeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Özellikle, Reşadiye'nin seçim sürecindeki huzurunu ve kardeşlik iklimini vurgulayan Ünal, rakip adaylara da teşekkürlerini iletti.

Ünal'ın göreve başlamasıyla birlikte Reşadiye'de yeni bir dönem başlıyacak. İlçenin daha da gelişmesi ve halkın refahının artması için çalışmalar başlayacak. Ünal, siyasetteki yeni görevinde Reşadiye halkının güvenini boşa çıkarmamak için azimle çalışacağını belirtti.