31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Artova ilçesinde Belediye Başkanı olarak seçilen Ali Güner hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, Artova Belediye Başkanı Ali Güner kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, mesleği ne, evli mi, çocuğu var mı? Ali Güner yüzde kaç oyla seçildi? İşte detaylar...

A101 Aktüel ürünler kataloğu 9 mayıs 2024 işte tüm indirimli ürünler A101 Aktüel ürünler kataloğu 9 mayıs 2024 işte tüm indirimli ürünler

Artova Belediye Başkanı Ali Güner kimdir?

Tokat'ın Artova ilçesinde 1976 yılında doğan ve çocukluk yıllarını bu toprakların üzerinde geçiren Ali Güner, 48 yaşındadır. İlk, orta ve lise eğitimini doğup büyüdüğü Artova'da tamamlayan Güner, akademik kariyerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar bölümünde başladı. Ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde Hastane Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Son olarak, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi'nde biyoloji bölümünden mezun oldu.

Profesyonel kariyerinde sağlık ve idari alanlarda çeşitli görevler üstlenen Güner, Halk Sağlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Tokat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali İşler Müdürlüğü gibi önemli pozisyonlarda hizmet verdi. 2021 yılında Tokat Devlet Hastanesi'nde Destek ve Kalite Müdürü olarak görev aldı ve bu görevinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdi.

Ali Güner yüzde kaç oyla seçildi?

Ali Güner, sadece profesyonel kariyeriyle değil, aynı zamanda siyasi arenada da etkili bir rol oynamaktadır. Ak Parti'den Artova Belediye Başkanlığı için aday olan Güner, seçimlerde başarı elde ederek bin 445 oy alarak yüzde 60.71 oy oranıyla belediye başkanı seçildi. Seçim zaferinin ardından yaptığı açıklamada, "Artova'mızı hak ettiği yere taşımak için gece gündüz çalışacağız. Birlikte daha güzel bir Artova inşa edeceğiz." dedi.

Evli ve dört çocuk babası olan Ali Güner, hem siyasi hem de profesyonel kariyerinde gösterdiği başarılarla Artova halkının güvenini kazanmış durumda. Güner'in, belediye başkanlığı döneminde ilçeye daha da fazla hizmet getireceği ve vatandaşların refahını artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceği bekleniyor.