Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun Ek Madde 1 ve "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için talepler alınacak. Peki, Tokat'tan atama kurası için kaç sağlık personeli talep edildi? alımlar nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Duyuruda, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, uzman diş tabibi ve tabip unvanlarındaki kişilerden talep toplanacağı belirtilirken, diş tabibi ve eczacı unvanındaki kişilerin talep bildirmeyeceği vurgulandı.

Başvurular nasıl yapılacak?

Kura başvuruları, Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden belirtilen tarihler arasında yapılacak. Kura başvurusu yapmak zorunlu olmamakla birlikte, talep bildirimi yapmayan kişilerin de kuraya başvurabileceği ifade edilmiştir. Talep bildirimi için belirlenen tarih 15 Şubat 2024 (Saat 23:59) olarak açıklanmıştır.

Kura ve süreç nasıl gerçekleşecek?

Bu süre içinde yapılan talepler, sadece münhal yer tespit çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılacak ve başvuru yerine geçmeyecektir. Talep bildirimi, EKİP üzerinden yapılacak ve giriş yapıldıktan sonra sol menüde bulunan Kura menüsü altındaki Kura ve Talep Toplama Başvuruları alt menüsünden gerçekleştirilecektir.

Tokat'tan atama kurası için kaç sağlık personeli talep edildi?

Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Tokat'ta sağlık hizmetlerini güçlendirmek amacıyla 255 yeni sağlık personeli alımı talep edildi. Tokat'taki personel alım talebinin detayları için buraya tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı'nın atama kurası için talep toplama süreciyle birlikte, Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve personel alımlarıyla ilgili adımların atılması beklenmektedir.