Milli Savunma Bakanlığı, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin, personel ve malzeme sevki sırasında yaşanan acı bir olayı duyurdu. 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen araç kazasında yaralanan Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.  Peki, Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, kaza nasıl oldu? İşte detaylar...

İnegöl Yeniceköy Mahallesinde yeni yollar açılıyor İnegöl Yeniceköy Mahallesinde yeni yollar açılıyor

Şehit Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şehit Adem Kel'in acil bir şekilde Şırnak Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındığı belirtildi. Ancak, tüm çabalara rağmen Kel'in hayatını kaybettiği vurgulandı. Ülke genelinde büyük bir üzüntüyle karşılanan bu haber, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir evladını daha vatan uğruna kaybetmesine sebep oldu.

Şehit Kel'in Hassa ilçesi Arpalıuşağı Mahallesi'nde yaşayan babası Mehmet ile annesi Fatma Kel'e şehadet haberini, Kaymakam Osman Acar ile askeri yetkililer verdi. Şehidin babaevine ve mahalleye Türk bayrakları asıldı.

23 yaşındaki Şehit Kel'in bekar olduğu öğrenildi.

Açıklamada, şehit Adem Kel'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile millete başsağlığı ve sabır dileğinde bulunuldu. Bakanlık yetkilileri, bu olayın derin bir acı ve üzüntüyle karşılandığını ifade etti.

Kaza nasıl oldu?

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığınca bugün personel ve malzeme sevki esnasında araç kazası meydana geldiği belirtildi.

Kazada yaralanan Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel'in derhal Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavisine başlandığı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesine yer verildi.

Şehit Adem Kel için tören düzenlendi

Şehit Er Adem Kel için Şırnak'ta tören düzenlendi.

23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende, Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel'in Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu.

İl Müftüsü Ahmet Dilek'in okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.

Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel'in naaşı, hava yoluyla Hatay'a uğurlandı.

Basına kapalı törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23 Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum temsilcileri ve askerler katıldı.

3'üncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada da, yaşanan kaza sonrasında Adem Kel'in derhal Şırnak Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavisine başlandığı ancak tüm çabalara rağmen şehit olduğu belirtildi. Bakanlık, hayatını kaybeden şehide Allah'tan rahmet dilerken, ailesine ve millete başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Bu acı haberi alan vatandaşlar, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek dualarını eksik etmiyor.