Erzurum'un Pasinler ilçesinde görevini yapmaya çalışırken acımasız bir saldırıya uğrayan Astsubay Mustafa Yaşar, 9 aydır verdiği hayat mücadelesini kaybederek şehit oldu. Kavga sırasında yaralanan ve sonrasında yaşam mücadelesine giren Astsubay, sol gözünü kaybederken, vücudunun çeşitli yerlerinde ciddi yaralanmalarla karşı karşıya kalmıştı. Peki, Şehit Astsubay Mustafa Yaşar kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? Astsubay Mustafa Yaşar neden, nasıl şehit oldu? İşte detaylar...

Şehit Astsubay Mustafa Yaşar kimdir?

Kocaeli'deki görevinin ardından Erzurum'a tayin olan 45 yaşındaki Astsubay Mustafa Yaşar, bir kavgaya müdahale etmek için Taşağıl Mahallesi'ne gitmişti. Ancak kavgaya müdahale ettiği sırada saldırgan Hilmi Karip'in hedefi olmuş ve ağır yaralanmıştı. Yüzüne defalarca aldığı taş darbeleri sonucunda sol gözünü kaybeden, çeşitli kemiklerinde kırıklar ve beyninde su toplanması yaşayan Mustafa Yaşar, uzun süren bir tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetti.

Saldırgan Hilmi Karip'in 6 aylık tutukluluk halinden sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ancak kamuoyundan gelen yoğun tepkilerin ardından savcının itirazıyla Karip yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu yargılanması devam eden Karip'in önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

İK'nın geleceğini neler bekliyor? İK'nın geleceğini neler bekliyor?

Şehit Astsubay Mustafa Yaşar'ın ailesi ve sevenleri, adaletin yerini bulmasını bekliyor. Yaşar'ın vatanı için verdiği mücadele ve yaşadığı acı dolu süreç, Türkiye'nin gündemine oturdu. Astsubayın fedakarlığı ve yaşadığı zorlu süreç, toplumda derin bir üzüntü ve adalet talebi oluşturdu.