TSK'nın Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde Bahar Kalkanı Harekatı sırasında meydana gelen araç kazasında şehit olan  Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, Şehit Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı kimdir, nereli, kaç yaşında, nasıl şehit oldu? İşte detaylar...

Şehit Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı kimdir, nereli, kaç yaşında?

Şehit Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı, Adıyamanlı bir kahramandı. 23 yaşındaki Akıncı'nın evli olmadığı belirtiliyor. Şehit Abdulkadir Akıncı'nın vatan sevgisi ve cesareti, milletin kalbinde ölümsüzleşti.

Şehit Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı nasıl şehit düştü?

Abdulkadir Akıncı, Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde meydana gelen bir araç kazasında yaralandı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, Akıncı'nın şehit olduğunu duyurdu. Bakanlık yetkilileri, Akıncı'nın vatan için gösterdiği fedakarlığı ve kahramanlığı takdirle anıyor.

Nilüfer Belediyespor yönetiminden Başkan Özdemir’e ziyaret Nilüfer Belediyespor yönetiminden Başkan Özdemir’e ziyaret

Şehit Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı memleketi neresi?

Şehit Abdulkadir Akıncı'nın Adıyamanlı olduğu bilgisiyle birlikte, genç yaşında vatanına olan sadakati ve gösterdiği cesaretle tanınıyor. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yaptığı açıklamada, "Kahraman silah arkadaşımız, 23 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadeleriyle Akıncı'nın vatan için verdiği mücadeleyi vurguladı.

Şehit Abdulkadir Akıncı'nın genç yaşta vatan uğruna şehit düşmesi, Türk milletinin gönlünde derin bir iz bıraktı. Adıyamanlı şehidin aziz hatırası, Türkiye'nin dört bir yanında dualarla ve minnetle anılıyor. Akıncı'nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz.