Eğitim-Bir-Sen'in KİK’e taşıdığı bir talebi kabul edildi. Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, yazılı açıklamasında "Öğrenci ve çalışanlara ait SGK prim işlemleri artık okul müdürlüklerince yapılmayacak." diye beyanda bulundu ve konuyu şöyle izah etti:

"Eğitim-Bir-Sen olarak MEB KİK gündemine taşıdığımız; MEB, SGK ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na başvurarak düzenleme talep ettiği SGK prim yükümlülüğü konusunda Bakanlıkça somut adım atıldı; sorun çözüldü.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın yazısıyla okul müdürlüklerindeki öğrenci ve personelin maaş, ücret, ek ders, SGK primi ve benzeri giderlere ilişkin her türlü tahakkuk ve ödeme işlemleri il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerçekleştirilecek; Okul ve kurumlarca maaş, ücret, ek ders, SGK prim işlemleri yapılmayacak.

Okul yöneticilerini kendi kusurları olmaksızın gerçekleşen iş ve işlemler nedeniyle yüklü miktarlarda idari para cezalarıyla karşı karşıya bırakan hatalı uygulamalara son verilmesini sağlayacak bu kararı yerinde ve doğru buluyoruz. Okul yöneticiliğini eğitim-öğretim dışındaki bürokratik yükümlülükten arındıran kararda imzası bulunan Bakan Sn. Yusuf Tekin‘e teşekkür ediyorum."