Konya'da staj ve çıraklığa müjde bekleyen mağdurlar miting alanında engellenerek gözaltına alınmıştı.  Yaşanan gözaltı sonrası Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, mağdurlar Gülşen Uysal, Barış Şimşek  ve Ayhan Keskin  Sözcü TV ana haber bülteninde yayınlanmak üzere röportaj verdiler.   Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında dernek üyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya mitingine gitmek isterken gözaltına alınmıştı.  

Paul Auster öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Paul Auster kimdir, kaç yaşındaydı? Paul Auster öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Paul Auster kimdir, kaç yaşındaydı?

İşe giriş tarihi neden iki tane? 

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları istek ve taleplerini “Öncelikle Cumhurbaşkanımız bize  dedi ki, çıraklara yok, ustaya, kalfaya var dedi.Ben sadece Cumhurbaşkanımızın suçunu söylüyorum.Kimse çırak olmadan ustaya da kalfa olamıyor.Biz önce çırak oluyoruz, sonra usta kalfa oluyoruz.Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.İkinci söyleyeceğim, bizim mağduriyetimiz tamamen şuradaki karttadır. Bu kartta diyor ki, sizin işe girişiniz yapıldı, Artık siz SGK sistemine kayıtlı birer işçisiniz ve size bir sigorta numarası veriliyor. Şu anda da bizler o sigorta numarası üzerinden devam ediyoruz.Şimdi biz diyoruz ki bir insanın iki tane doğum tarihi olmaz.Neden bizim iki tane işe giriş tarihimiz var?Ve bunun peşindeyiz.Bizi anlamıyorlarsa tekrar ediyoruz. Biz sadece bize verilen kartın SSK başlangıcı olmasını istiyoruz ki bize verildiğinde de arkasında emeklilikte kullanılamaz bu sadece öğrencilik içindir yazmıyordu. Tekrardan Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, bizi dinlesinler bizi anlasınlar.” ifadeleri ile dile getirdi. 

"Sebepsiz yere yapılan bu uygulamayı asla kabul etmiyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  31 Mart yerel seçimleri kapsamında haftanın son mitinginde Konyalılara hitap etti. Kılıçarslan Meydanı’ndaki mitinge katılmak için alana gelen Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında dernek üyesi burada engellendi ve gözaltına alındı.  Olayın detayları Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun resmi sosyal medya hesabında şu ifadeler ile aktarıldı;
Konya Derneği yönetici ve üyelerimiz, Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitingine katılmak üzere miting alanına gittiler. Hiçbir şey yapmadıkları halde kapıda güvenlik uygulamasında alana girişlerine izin verilmedi. Akabinde dernek başkanımız ve arkadaşlarımız gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüler. Sebepsiz yere yapılan bu uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz." 

Konya mitinginde gözaltına alındılar

Avukat Barış Bektaş ise yaptığı açıklamada; "Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında Staj ve Çıraklık mağduru Cumhurbaşkanı’nın Konya mitinginde gözaltına alındılar. Emeklilikte staj ve çıraklık başlangıçlarının esas olmasını isteyen ve sadece bu taleplerini Sayın Cumhurbaşkanı’na iletmek isteyen mağdurlar gözaltına alınarak ikinci kez mağdur edildiler.  Siyasetçilere durumlarını iletmek gibi en basit taleplerin dahi gözaltı ile sonuçlandığı bir ülkeye dönüştük. İktidar anayasal hakları çiğneme noktasında iyice kayıtsız ve kural tanımaz bir noktaya geldi. Eleştiri ve protesto bir yana vatandaşın taleplerini iletmesi dahi suç haline geldi. İşte AKP’nin Türkiye yüzyılı…" dedi.

 Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her programını takip ediyor ve staja müjde, çıraklığa müjde sloganları ile dikkatleri üzerine çekiyordu. Erdoğan'ın bu seferki mitinginde mağdurlar ambargo ile karşı karşıya kaldı. Konuya dair detaylar önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.