Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış gerçekleştirmek üzere Gaziantep’teydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep Şehir Hastanesi açılışının ardından Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Millet Cami ve Külliyesi açılış törenine katıldı. Buradaki programın ardındanise Erdoğan İslahiye’de deprem konutlarının kura ve teslim törenine ise telekonferans yöntemiyle bağlandı.

Gaziantep Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Müslüm Alagöz ve beraberindeki federasyon üyeleri burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslerini duyurmak için birbirleri ile yarıştı. Ellerindeki siyah beyaz atkıların üzerine 'Staj ve Çıraklık Mağdurları' yazdıran üyeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması esnasında sık sık sloganlar atarak kendilerini duyurmaya çalıştı. 

Malatya'da 'Yapı Okulu' eğitim Malatya'da 'Yapı Okulu' eğitim

Dernek Başkanı Müslüm Alagöz staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti ile ilgili hazırladıkları ve yanlarında getirdikleri mektubu Erdoğan'a ulaştırdıklarını kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaştırılan mektupta şu ifadeler yer aldı;

"Sayın CUMHURBAŞKANIM,
GAZİLER ŞEHRİ GAZİANTEP'İMİZE  HOŞGELDİNİZ, 
Biz 3308 sayılı yasa mağdurları olarak geçmişe dönük olarak haklarımızın teslimi konusunda sizlerden müjde beklemekteyiz.
Ellerinde sigorta kartı olan (kartta ilk işe giriş tarihi yaşlılık numarası ve bunun yanı sıra bu numaranızı sonraki işvereninize iletin ibaresi bulunan) ülkenin üreten ve çalışan emekçilerinin alın terinin sizler tarafından teslim edileceği konusunda hiç şüphemiz yoktur.
Mağduriyetimiz hakkında her platformda ve mecralarda sesimizi oldukça sizlere duyurmaya çalışmaktayız.
MHP ‘nin 3 dönemdir seçim beyannamelerinde yer alıyor ancak ve ancak hak teslimi konusunda bir girişim olmadığını üzülerek iletmek istiyoruz.
Bu mağduriyetin çözümü noktasında sizlere olan güvenimiz sonsuzdur.
Sayın Cumhurbaşkanım ;
Staj ve Çıraklık Numaraları/Tarihleri  SGK başlangıcı kabul edildiğinde geçmişin ve geleceğin asıl emekçileri sorunlarının bitmesi ile birlikte devletine ve siyasilerine güvenleri artacak aynı zamanda ara eleman ve kalifiye eleman  sıkıntısı çeken sanayii ve zanaatkâr küçük esnafımızda bu teşvik ile bu sorunu aşacak, onlarda üretmeye devam edecek ve Üretime katkıları çoğalacaktır.
38 Yıllık bu mağduriyetin giderilmesi konusunda destek istemediğimiz gitmediğimiz mecra ve topluluk kalmamıştır.
Bu mağduriyet ile ilgili çalışmaların yapıldığı ve sizlere sunulduğu söylenmektedir.
Bu mağduriyetin bitmesi ve hak teslimi konusunda sizlere güveniyor ve bu mağdur kitleyi boynu bükük bırakmayacağınızdan emin olduğumuzu dile getirmek istiyoruz.
Biz Staj ve Çıraklık mağdurları hayata çok küçük yaşlarda atıldığımız için her birimizin 7000 günden fazla prim ödemesi bulunmaktadır. Bir önceki Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin Beyin bizim için bir çalışma başlattığını biliyoruz .
Sayın Cumhurbaşkanım;
Bu kesimin sizler tarafından sahiplenmeye çok ihtiyacı olduğunu iletmek istiyorum.
Sizlerden  E-Devletimizde ilk işe giriş tarihi olarak görünen çıraklık sigortamızın SGK Başlangıcı Olarak kabul edilmesini arz etmekteyiz.
Sizler Hiçbir mağduru, mazlumu zalimin pençesine terk etmedik, etmeyeceğiz demiştiniz.
Sizlere güvenimiz sonsuz.
BU MAĞDURİYETİN MÜJDESİNİ REİSİMİZ VERECEK İNANCINDAYIZ.

Saygılarımızı Sunuyor Ellerinizden Öpüyoruz."